NE MOGU SE SLOŽITI /

Ujedinjeno su se borili za mjeru roditelj odgojitelj, a sada su se podijelili u tri skupine: 'Nismo za suradnju s Lovrićem'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bitku za mjeru sada vode tri udruge

13.1.2022.
8:25
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Bitka za mjeru roditelj odgojitelj podijelila je jednu skupinu na tri, a do toga je, kako piše Večernji list, došlo jer se ne mogu složiti oko metoda borbe. 

Korisnici mjere do 9. prosinca, naime, u akcijama su nastupali zajednički pa su predstavnice građanske inicijative "Djeca su budućnost" Ljiljana Dragić i Dunja Jeleč te Ana Marija Berbić Lacko iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO) skupa odlazile na sastanke, slale priopćenja, komunicirale s drugim roditeljima odgojiteljima, skandirale pred Poglavarstvom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No onda je, na posljednjoj sjednici, Gradska skupština izglasala izmjene kojima se mjera drastično reže, a među roditeljima odgojiteljima došlo je do neslaganja u planiranju sljedećih koraka. Ljiljana Dragić tako je osnovala vlastitu udrugu "Hrvatska mati" i okupila tim odvjetnika koji će se protiv izglasanih izmjena mjere boriti pravnim potezima čije detalje još ne želi otkriti.

Image
evo i 'u ime obitelji', opet /

Roditelji odgojiteli prijavili Grad Zagreb; u pomoć priskočio bivši Bandićev pročelnik, Željka Markić...

Image
evo i 'u ime obitelji', opet /

Roditelji odgojiteli prijavili Grad Zagreb; u pomoć priskočio bivši Bandićev pročelnik, Željka Markić...

Pod imenom "Djeca budućnosti" nastavila je djelovati inicijativa koju vodi Dunja Jeleč, a pomaže im bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Lovrić im je, naime, ponudio besplatnu pravnu pomoć te je 320 roditelja dalo punomoć za rad s njegovom odvjetnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo pravno tijelo, već predstavnici roditelja. Hrvatska mati je pak udruga koja će se, osim roditeljima odgojiteljima, baviti i drugim temama. Ali svi idemo prema istom cilju, možda je i bolje što imamo različite metode", objašnjava Duna Jeleč zašto je došlo do razdvajanja. Slično govori i Ljiljana Dragić, ali i napominje da Hrvatska mati nije za suradnju s bivšim pročelnikom. 

"Naši odvjetnici rade nešto drugo. A usto se sastajemo i s drugim udrugama, poput onih koji okupljaju vrtićke odgojitelje. Bavit ćemo se i vršnjačkim nasiljem te problemima s vrtićkim kapacitetima", kazala je Dragić za Večernji list.

Isti pravni put kao inicijativa “U djeci je budućnost” odabrala je i udruga HURO pa će oni svoj podnesak na Visoki upravni sud podnijeti sutra. Ne priklanjaju se, naglašava Ana Marija Berbić Lacko, nijednoj političkoj opciji, a nisu surađivali ni s Lovrićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo