prva radna sjednica / Uhićenja, stečajni plan Gredelja, smanjenje plaća, imenovanja - ove su teme bile na Skupštini: Zaiskrilo između Tomaševića i HDZ-ovaca

U HDZ-u su, umjesto o plaćama, radije htjeli raspravljati o Tomaševićevim kadroviranjima u Holdingu

15.7.2021.
18:34
VOYO logo

Osim o uhićenjima, na prvoj radnoj sjednici zagrebačke Skupštine u mandatu Tomislava Tomaševića raspravljalo se o stečajnom planu Gredelja, smanjenju plaća u gradskoj upravi i imenovanjima u Holdingu.

Uz par iskrica između gradonačelnika i HDZ-a, sam Aktualac prošao je mirno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjestu gdje je nekoć bio glasna oporba - Tomislav Tomašević sada kao gradonačelnik. I odmah suglasje - jednoglasno je prihvaćen stečajni plan Gredelja, kojim se spašava 400 radnih mjesta: 

"Ovo je jedan od stotinu požara o kojem sam govorio i s kojima se moram boriti svaki dan. Situacija koju sam naslijedio. Taj stečaj traje devet godina i više. I sad je baš stečajni plan kojim se lomi budućnost TŽV Gredelj - ili ide u likvidaciju i Grad Zagreb se neće ništa naplatiti, a onda i 400 radnika gubi posao", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i Gredelj, po hitnom postupku stavljena je točka o smanjenju plaća pročelnicima, čemu se oštro protivi HDZ... 

"Stavljati točku ovakve važnosti, s ovakvim rezanjem plaća po hitnom postupku - smatram vrlo neodgovornim, populističkim i mogao bih reći čak politički licemjernim", kazao je HDZ-ov Mislav Herman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
rtl doznaje /

Detalji afere Groblje: Poduzetnik Bukovec je došao u Poglavarstvo izbezumljen i na rubu suza. Za radove nisu postojali računi, ugovori...

Image
rtl doznaje /

Detalji afere Groblje: Poduzetnik Bukovec je došao u Poglavarstvo izbezumljen i na rubu suza. Za radove nisu postojali računi, ugovori...

"To nije demagogija, vidite i sami da se radi red unutar platnih razreda. Ne smanjuje se samo meni plaća, nego i pročelnicima i drugim rukovoditeljima unutar gradske uprave", uzvratio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović.

Većinom je bilo - mirno

No, u HDZ-u bi umjesto o plaćama radije raspravljali o Tomaševićevim kadroviranjima u Holdingu: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je raspravljati o ovakvoj temi kako se ubuduće ne bi događale ovakve stvari koje su poslije afere javni bilježnik rezultirale daljnjim posrtajima prilikom kadroviranja gospodina Tomaševića", rekao je Davor Filipović.

"Meni je drago, kolege iz HDZ-a, da se raspravlja o tome kako se imenovalo, kako ste rekli protivno zakonu, članove Nadzornog odbora i uprave Zg holdinga budući da ste upravo vi, odnosno predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, član Nadzornog odbora Holdinga još od 2016. godine i gledao kako se „mimo zakona“ imenuje Uprava. Sve ste vi to gledali, ali ne samo to nego i ova uhićenja, koja su se događala u Holdingu i podružnicama kao što su gradska groblja", poručio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzev ovih iskri na relaciji gradonačelnik - HDZ, sam Aktualac prošao je mirno, u totalno drugačijoj atmosferi nego za vrijeme gradonačelnika Bandića:  

"Mi smo već na prvi dan primopredaje rekli da ćemo biti pristojna, skromna vlast koja služi građanima i tako se želimo ponašati i u gradskoj skupštini... Evo, odmah rušenje", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Bandićevih petero zastupnika, na sjednici ih se pojavilo troje, no među njima nije bila i Jelena Pavičić Vukičević

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo