UGOVOR JE POTPISALA ŽALAC OSOBNO: / Tvrtka čovjeka u čijem je vlasništvu Mercedes u dvorištu ministrice nedavno je pobijedila na natječaju

Image
Foto: Pixsell

Ministrica Gabrijela Žalac već je potvrdila da je u prijateljskim odnosima s vlasnikom tvrtke u kojoj su njezini roditelji navodno unajmili skupocjeni automobil, no,

20.3.2019.
13:46
Pixsell
VOYO logo

Ministrica Gabrijela Žalac vidno je uzrujana odbacila ikakve sumnje oko činjenice da je u dvorištu njezine kuće parkiran Mercedes E klase, vrijedan najmanje 50 tisuća eura, koji nije prijavljen u njezinoj imovinskoj kartici. Ustvrdila je da automobil koriste njezini roditelji, da je "rentan kroz ugovor o najmu, a vjerojatno će ga i kupiti."

Automobil je u vlasništvu autokuće Jolly Autoline, a ministrica je priznala da se poznaje s vlasnikom autokuće, "da ga poznaje i da će ga poznavati cijeli život".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabrijela Žalac, koja je više puta snimljena u društvu vlasnika Josipa Stojanovića Jollyja, bila je jedna od uzvanica na otvorenju njegovog hotela u Vodicama, no nije poznato da je tvrtka Josipa Stojanovića Jollya sudjelovala i pobjeđivala na natječajima koji su vezani za povlačenje sredstava iz EU fondova, za što je direktno nadležno ministarstvo koje vodi ministrica čiji su roditelji upravo iznajmili skupocjeno vozilo u tvrtki tog istog poduzetnika.

Vlasnik Mercedesa pobijedio na natječaju

U listopadu prošle godine u Splitu je, pred kamerama medija, ministrica Gabrijela Žalac svečano potpisala ugovor za kupnju novih autobusa gradske tvrtke Promet sredstvima EU iz "ITU (integrirana teritorijalna ulaganja) mehanizama" u vrijednosti većoj od 44 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju tog ugovora uslijedio je natječaj za nabavu novih autobusa, a na tom je natječaju, objavljeno je službeno 8. ožujka 2019. pobijedila tvrtka – Jolly Autoline u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja. Dakle, ista tvrtka za koju je upravo otkriveno da je vlasnik luksuznog Mercedesa koji je već dulje vrijeme parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice Gabrijele Žalac, a ona je na upit novinara izjavila da automobil unajmljuju njezini roditelji.

Image
MINISTRICA U NOVOJ NEVOLJI: /

Suprug ministrice petljao u odgovorima o Mercedesu, susjedi upravo otkrili ključan detalj?

Image
MINISTRICA U NOVOJ NEVOLJI: /

Suprug ministrice petljao u odgovorima o Mercedesu, susjedi upravo otkrili ključan detalj?

Prije nepuna dva tjedna, 8. ožujka, u Splitu je održana press konferencija na kojoj je najavljena isporuka 34 nova gradska autobusa prilagođena i za osobe s invaliditetom prijevozniku Promet d.o.o. iz Splita "Isporučitelj 20 zglobnih autobusa marke Mercedes je tvrtka Jolly Auto Line d.o.o. iz Šibenika, dok je nabava 14 solo autobusa marke MAN odgovornost tvrtke Auto Hrvatska prodajno servisni centri d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca", objavljeno je u službenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi autobusi su ukupne vrijednosti 74 milijuna kuna, 85 posto novca je sufinancirano iz Kohezijskog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna. Tvrtka Jolly Autoline je dobila posao vrijednosti 63,35 milijuna kuna, a značajan dio sredstava u tom iznosu povučen je iz EU fondova, dakle, linijom za koju odgovara ministarstvo na čijem je čelu ministrica Gabrijela Žalac.

Dnevni najam od 1250 kuna

Nije za sada poznato je li tvrtka Jolly Autoline sudjelovala i na nekim drugim sličnim natječajima, no poznato je da cijeli niz hrvatskih gradova po gotovo istom modelu kao i Split nastoji obnoviti vozni park. Je li moguće pogodovanje na takvim natječajima? Nitko od konzultanata na projektima koji su vezani za EU fondove ne usuđuje se odgovoriti jednoznačno, no ipak priznaju: "U Hrvatskoj je sve moguće..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je, međutim, da je poduzetnik čije je vozilo zatečeno u dvorištu obitelji ministrice koja je sudjelovala u ugovaranju poslova koji su rezultirati natječajem, na tom istom natječaju i pobijedio. S obzirom na hrvatske probleme s korupcijom i ovu liniju odnosa ministrice Gabrijele Žalac i poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja svakako treba rasvijetlili.

Ministrica ne samo da je izazvala nevjericu objavom da njezini roditelji mogu rentati automobil čiji dnevni najam iznosi 1250 kuna, da dakle mogu mjesečno izdvajati gotovo 40 tisuća kuna, nego se našla u situaciji da članovi njezine bliske obitelji pod čudnim okolnostima surađuju s tvrtkom koja se pojavljuje na natječajima za sredstva kojima upravlja njezino ministarstvo. Uputili smo upit u tvrtku Jolly Autoline o iznajmljivanju automobila obitelji Ivanović, ali i o natječajima za poslove koji su vezani za izvlačenje sredstava iz EU fondova, no nismo dobili odgovore do zaključenja teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo