mandat vilija beroša / Ugodno iznenađenje u fotelji ministra, u naše domove unosi smirenost: 'Mogao bi biti i televizijski voditelj'

Da je on pravi čovjek na pravome mjestu i još u pravo vrijeme, smatra i oporba

19.3.2020.
7:00
VOYO logo

U neslavnu ministarsku fotelju Vili Beroš sjeo je prije samo 48 dana. Od toga se 23 dana bori s koronavirusom u Hrvatskoj. Svaki dan ulazi u naše domove i gotovo svima je drag gost jer zajedno sa svojim timom unosi smirenost. Postao je svojevrsni "narodni heroj" u ratu s koronavirusom i čovjek kojem se vjeruje.

Rođen je u Splitu 1964. Oženjen je i otac dvoje djece. Neurokirurg je podrijetlom s Hvara i svoj radni vijek proveo je u KBC-u Sestre milosrdnice. Od 2018. pomoćnik je ministra zdravstva.

Nakon Milana Kujundžića Hrvatska je dobila ministra za velike stvari.
Prije nego što je počeo liječiti zdravstveni sustav, izveo je više od osam tisuća operacija na mozgu. Kada je postao ministar, odmah smo otišli na njegovo staro radno mjesto - u operacijsku dvoranu.

''Vrlo vrijedan, vrlo posvećen, vrlo inteligentan, vrlo spretan kirurg i operater", kazao je u siječnju Krešimir Rotim, predstojnik Klinike za neurokirurgiju.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dočekao ga je bolestan zdravstveni sustav: dugovi bolnica, liste čekanja, problem bolnica Srebrnjak i Blato, prekovremeni sati i odlazak liječnika i medicinskih sestara iz Hrvatske.

Za puno problema - malo vremena. Rado je govorio i na vrh liste prioriteta stavio uspostavu Hitne helikopterske službe.

''Ja sam iz sistema, znam što treba, spoznao sam što su osnovni izazovi u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Imam volju, snagu, energiju to napraviti, mislim da to hrvatski narod zaslužuje'', kazao je Vili Beroš.

No svi su ti problemi pali u drugi plan jer je Hrvatska dobila Beroša, ali i koronu. Da je on pravi čovjek na pravome mjestu i još u pravo vrijeme smatra i oporba.

''On je od prvog trenutka sjeo u vruću fotelju i pokazao kako se netko može nositi s ovom krizom. On je taj koji može. U ovom trenutku jasno i odlučno voditi sustav i podiže ga na jednu novu razinu'', kaže Ines Strenja Linić, saborska zastupnica Mosta.

Paniku ne smiruje sam, jednaku pohvalu i zahvalu zaslužuju i Alemka Markotić i Krunoslav Capak. Tim je to koji se poznaje otprije.

''Ja ga znam još iz studentskih dana, približno smo ista generacija. Radi se o vrhunskom neurokirurgu. Vrlo lijepo govori, mogao bi biti televizijski voditelj. Elokventan je i ne zamuckuje kao ja", kaže Capak o novom ministru.

Članovi Stožera civilne zaštite i mediji češće se druže s ministrom, čini se, nego supruga Jasminka koja ga, po svemu sudeći, ovih dana više vidi na televiziji nego u kući. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo