PROFESORICU PRAVA ZGROZIO LEX AGROKOR: / 'Sačuvaj bože da taj zakon ostane. Nisu svjesni što je sve unutra'

Image

Profesorica s Pravnog fakulteta u Zagrebu Jasnica Garašić gostovala je u programu N1 televizije te se kritički osvrnula na lex Agorkor i način na koji je izglasan.

12.4.2017.
12:54
VOYO logo

ČETIRI DANA NAKON DONOŠENJA ZAKONA: Zatražena ocjena ustavnosti ‘Lex Agrokora’

Image
ČETIRI DANA NAKON DONOŠENJA ZAKONA: /

Zatražena ocjena ustavnosti 'Lex Agrokora'

Image
ČETIRI DANA NAKON DONOŠENJA ZAKONA: /

Zatražena ocjena ustavnosti 'Lex Agrokora'

Upitana što bi se dogodilo da ovaj zakon nije izglasan Garašić je kazala kako je u tom slučaju mogao biti pokrenut stečaj ili predstečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vlada nije reagirala kako treba. Trebala je ići u hitnu izmjenu Stečajnog zakona. Mogla je u njega unijeti pravila za slučaj kad se protiv više društava kćeri otvaraju insolvencijski postupci da se međusobno koordiniraju i napravi plan. To bi bio puno bolji put. Zbog neznanja u Vladi smo došli da nam Europska komisija dijeli packe", rekla je Garašić.

Naglasila je kako bi bilo važno znati i tko je sve sudjelovao u izradi ovog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bilo bi važno znati imena i prezimena tih ljudi. U obrazloženju tog zakona, koje uopće nije obrazloženje, ni u jednom trenutku se ne spominju međunarodni aspekti. Ta nagodba ako i bude sklopljena neće obuhvatiti imovinu izvan Hrvatske. To je postupak u kojem se uopće ne zna tko će se utvrđivati tražbine vjerovnika. To ja nigdje nisam vidjela u svijetu", rekla je profesorica.

Upitana hoće li se mali dobavljači uopće moći naplatiti rekla je da će se to vidjeti kada glasa većina vjerovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Problem je što mi ne znamo koja većina. To je takav jedan pravni kaos. Oni nisu uopće svjesni što su unutra napisali'', kazala je i dodala kako na ovaj zakon mora reagrirati i Ustavni sud.

''Sačuvaj bože da taj zakon ostane. Nadam se da će Ustavni sud reagirati. Ustavni sud mora voditi računa da je iznimna situacija'', rekla je Garašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo