JOŠ UVIJEK SE STIGNETE PRIJAVITI! /

Udruga 'RTL pomaže djeci' oprema sportske dvorane osnovnih škola diljem Hrvatske

Image
Foto: RTL

Na natječaj se mogu prijaviti sve javne osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji je osnivač Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave ili jedinica područne (regionalne) samouprave

24.10.2024.
17:21
RTL
VOYO logo

Humanitarna udruga "RTL pomaže djeci", uz medijsku podršku RTL-a, organizira kreativni natječaj u sklopu kojeg će za pet sportskih dvorana osnovnih škola na području Republike Hrvatske nabaviti opremu koja im nedostaje da svojim učenicima pruže adekvatnu podršku u formalnom obrazovanju te osiguraju sve potrebno za provođenje Tjelesne i zdravstvene kulture, kao i da steknu zdrave navike od najranije dobi i ponesu ih u život. Prijave su otvorene do 28. listopada!

Porazna statistika govori da se stopa debljine u djece i adolescenata u Hrvatskoj udvostručila u razdoblju od 1990. do 2022. godine. Ukupan broj djece i adolescenata u Hrvatskoj koji su pogođeni debljinom u 2022. godini bio je 56.000 (21.000 djevojčica i 35.000 dječaka), dok je ukupan broj djece, adolescenata i odraslih u Hrvatskoj koji žive s debljinom premašio 1 milijun prema globalnoj analizi izdanoj u časopisu The Lancet povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana debljine. Epidemija debljine, koja za posljedicu ima i pretilost te dijabetes, jedan je od najvećih svjetskih zdravstvenih problema, a Hrvatska je, prema poraznoj statistici, na vrhu europske ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Važno je od najranijih dana usaditi djeci zdrave navike, a fizička aktivnost svakako spada među njih. I kao otac i kao trener, svjestan sam da osnovnoškolci u ovo moderno vrijeme uglavnom sve manje vremena provode baveći se nekim oblikom tjelesne aktivnosti, a i porazna statistika dokazuje da bismo se svi trebali ozbiljno zabrinuti - čak 35% djece u Hrvatskoj ima prekomjernu težinu. Stoga sam sretan što i kao ambasador ove kampanje mogu skrenuti pozornost na taj problem, ali i motivirati djecu da svojim primjerom pokažu vršnjacima, kao i nama odraslima, da je usvajanje zdravih navika i bavljenje sportom vrlo kul“, kazao je Edin Mehmedović, profesor kineziologije i trener te ambasador ove kampanje.

Na natječaj se mogu prijaviti sve javne osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji je osnivač Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave ili jedinica područne (regionalne) samouprave, a proces prijave je jednostavan - na e-mail adresu rtlpomazedjeci@rtl.hr, s naznakom "Za kreativni natječaj", pošaljite osnovne informacije o vašoj školi te obavezno napišite što njezinoj sportskoj dvorani nedostaje. Uz to, prijava mora sadržavati kreativni video u trajanju od minimalno jedne minute u kojem će na maštovit način pokazati zašto je baš njihovoj školi potrebna ova donacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave su otvorene do 28. listopada nakon čega će svi vaši radovi biti objavljeni na web-stranici udruge „RTL pomaže djeci“. Tamo će čitatelji portala, ali i svi vaši učenici, roditelji, nastavnici i školsko osoblje, moći pogledati prijavljene radove i glasati za školu po svom odabiru. Pet škola koje skupe najviše glasova čitatelja osvojit će nagradu za svoje učenike – opremu za školsku sportsku dvoranu u maksimalnom iznosu do 5.000,00 eura po školi.

Osnovnoškolski kreativci – na posao! Prijavite se na natječaj i pošaljite nam svoje maštovite uratke! A sve gledatelje i čitatelje RTL-a pozivamo da, nakon objave prijavljenih škola, glasanjem podrže svog favorita.

Više detalja i Pravilnik kreativnog natječaja pronađite na: https://rtlpomazedjeci.hr/hr/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo