plenković najavio podizanje minimalne plaće: / 'Udar je bilo ono s lažnim SMS-ovima! Udar na predsjednicu? Nije to ništa tako strašno'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

'Ovdje ne vidim ništa posebno novog što se ne zbiva svaki tjedan u našem političkom prostoru'

29.11.2018.
18:57
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je danas priopćenje iz Ureda predsjednice.

"Moram priznati da kad sam dolazio u Sabor nisam ni vidio to priopćenje. Bili smo na važnom sastanku u Bratislavi. Prije dolaska u Sabor dogovorili smo odluku o podizanju minimalne plaće u Hrvatskoj. Sutra ćemo na Vladi to objaviti. I riješili smo sva pitanja o proračunu. Iza nas je porezna reforma, sljedeći tjedan ćemo usvajati mirovinsku reformu. Mogu reći da idemo u dobrom smjeru. Gledajte, mi smo u političkoj utakmici svaki dan. Kad bi gledao koliko udara stiže sa svih strana, mogao bih reći da svaki dan imamo buru ili neki ozbiljniji vjetar. Nisam to doživio kao udar. Udar je bilo ono prije nekoliko mjeseci s lažnim SMS-ovima. Smatram uvijek da politički možemo raspravljati o svemu. Ovdje ne vidim ništa posebno novog što se ne zbiva svaki tjedan u našem političkom prostoru", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost mora biti jako dobro pripremljena. Moja procjena je da za tu sjednicu treba odabrati trenutak kada sve bude spremno. Kada će to biti? Kada se dogovorimo. Bit će tijekom prosinca u svakom slučaju", najavio je Plenković. 

Ima li političkog udara na institucije i predsjednicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na predsjednicu? Kad bi bio tako osjetljiv svaki dan bih mogao reći da je bio neki udar. Nije to ništa tako strašno, treba biti otporan na to", kaže premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo