'dolazio je doma u suzama' / Učiteljica u Zagrebu maltretirala dijete, pa ga roditelji ispisali iz škole. Agencija za odgoj: 'Obavit ćemo nadzor što prije'

Image
Foto: RTL/Danas

Roditelji su ispisali svoje dijete iz zagrebačke osnovne škole zbog učiteljice hrvatskog jezika koja ga je maltretirala i ponižavala. Učinili su to na preporuku obiteljskog liječnika

18.1.2024.
10:10
RTL/Danas
VOYO logo

Dan nakon što smo pisali o ocu dječaka koji je ispisao sina iz jedne zagrebačke osnovne škole jer ga je navodno maltretirala učiteljica hrvatskog, oglasila se Agencija za odgoj i obrazovanje. Rekli su da su zaprimili pritužbu roditelja, piše Danas hr.

"Nemamo saznanja je li Prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja zaprimila prijavu. Roditelj pritužbu može uputiti na MZO, Prosvjetnu inspekciju ili direktno na Agenciju. U slučaju da se prijava pošalje na MZO, Prosvjetna inspekcija dostavlja predmet u nadležnost Agenciji za provedbu stručno-pedagoškog nadzora", kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ispisali dijete iz škole /

Otac: 'Dolazio je doma u suzama, s mučninama. Oni kažu 'mi smo šefovi u razredu. Inspekcija ne može ništa'

Image
ispisali dijete iz škole /

Otac: 'Dolazio je doma u suzama, s mučninama. Oni kažu 'mi smo šefovi u razredu. Inspekcija ne može ništa'

"Ne možemo javno iznositi pojedinosti navedene prijave zbog zaštite dobrobiti djeteta. Viša savjetnica Agencije koja je zaprimila predmet na postupanje obavlja sve poslove u svojoj nadležnosti. Postupak je u tijeku. Škola je obaviještena, ravnatelj škole potvrdio je primitak obavijesti i dostavio traženo pisano očitovanje o slučaju. Više savjetnice Agencije će obaviti stručno-pedagoški nadzor u najkraćem mogućem roku", poručili su.

Podsjetimo, roditelji su ispisali svoje dijete iz zagrebačke osnovne škole zbog učiteljice hrvatskog jezika koja ga je maltretirala i ponižavala. Učinili su to na preporuku obiteljskog liječnika, a sve su prijavili Agenciji za odgoj i obrazovanja. Na meti su joj bili i drugi učenici, a roditelji su svoja iskustva podijelili u WhatsApp grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su učiteljicu zvali na konzultacije, no nije se odazvala. Obratili su se razredniku, školskom pedagogu i ravnatelju. A na posljednjem sastanku pojedini učitelji su im poručili da nitko nikada nije dobio otkaz na osnovu izlaska inspekcije.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispisali dijete zbog učiteljice koja ga je maltretirala i ponižavala: 'Dolazio je doma jecajući, imao mučnine'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo