ispisali dijete iz škole / Otac: 'Dolazio je doma u suzama, s mučninama. Oni kažu 'mi smo šefovi u razredu. Inspekcija ne može ništa'

'On to nije mogao izdržati, dolazio je doma jecajući, plačući, imao je mučnine, odbijao je ići u školu samo radi tog predmeta hrvatskog'

17.1.2024.
21:41
VOYO logo

Roditelji su ispisali svoje dijete iz zagrebačke osnovne škole zbog učiteljice hrvatskog jezika koja ga je maltretirala i ponižavala, piše Danas.hr. Učinili su to na preporuku obiteljskog liječnika, a sve su prijavili Agenciji za odgoj i obrazovanja.

Ravnatelj škole nije htio dati izjavu, samo je rekao da je postupanje u tijeku. Utvrđuju se činjenice i ne može sada ništa komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On to nije mogao izdržati, dolazio je doma jecajući, plačući, imao je mučnine, odbijao je ići u školu samo radi tog predmeta hrvatskog", govori otac 11-godišnjeg učenika petog razreda. Učiteljica mu je pred cijelim razredom govorila:

"Mama će te se sramiti sad, zvat ću ti tatu, ti ćeš iz sljedećeg kontrolnog dobiti jedan. Već unaprijed je znala što bi on mogao dobiti. Ona se prema njemu ponašala jako bezobrazno, omalovažavala ga je, ponižavala pred cijelim razredom, nametanje osjećaja manje vrijednosti prema njemu pred cijelim razredom", ispričao je otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOMIŠLJATA METODA /

Učiteljica iz Slavonskog Broda kroz seriju 'San Snova' djecu uči glagolima: 'Uz omiljene likove, lakše pamte'

Image
DOMIŠLJATA METODA /

Učiteljica iz Slavonskog Broda kroz seriju 'San Snova' djecu uči glagolima: 'Uz omiljene likove, lakše pamte'

Učiteljica ima svoje miljenike

Na meti su joj bili i drugi učenici, a roditelji su svoja iskustva podijelili u WhatsApp grupi.

"Ona ima učenike miljenike, a koji nisu miljenici, prema njima se tako odnosi. I to nije sad, to je unazad 10, 15 godina tako", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su učiteljicu zvali na konzultacije, no nije se odazvala. Obratili su se razredniku, školskom pedagogu i ravnatelju. A na posljednjem sastanku pojedini učitelji su im poručili:

"Da se ne treba odlaziti ravnatelju niti pedagogu jer oni tu ne mogu ništa napraviti nego su učitelji ti koji su šefovi u razredu, a što se tiče nekih roditelja koji zovu i prijete inspekcijama, oni kažu da inspekcija dođe, ode i nitko nikad nije dobio otkaz na osnovu izlaska inspekcije", govori detalje otac ispisanog učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija je više puta bila zbog nje

Zbog prozvane učiteljice inspekcija je u školi, tvrde, bila već četiri ili pet puta, a ništa se nije poduzelo:

"Ništa, ona je samo dobila jednu mjeru da je izgubila pravo da bude razrednik. I to je to što je ona od inspekcije dobila", ističe učenikov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji traže samo jedno:

"Očekujem da nadležne institucije učine nešto da se to više ne događa nijednom djetetu jer moje dijete nije prvo, ali nadam se da će biti zadnje da se tako ponašaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dunja je učiteljica u Zagrebu. Plaća joj od siječnja raste 7 eura, a kolegici Ivi za isti posao u Osijeku 30

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo