NEVJEROJATNO / Učiteljica osuđena jer je iz svojega zaraslog vinograda uzela drva za ogrjev!

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Sirotu je učiteljicu sud kaznio s 900 kuna i 100 kuna troškova postupka jer je drvo bagrema za ogrjev prevezla bez teretnog lista, odnosno popratnice

10.9.2019.
18:40
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Učiteljica (48), majka dvoje djece, proglašena je krivom i kažnjena jer je iz zapuštenog vinograda svoje bake u vlastito dvorište dovezla oko 20 kubika drva za ogrjev!

Apsurdnu presudu donio je ovih dana prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. Sirotu je učiteljicu kaznio s 900 kuna i 100 kuna troškova postupka jer je ogrjevno drvo bagrema prevezla bez teretnog lista, odnosno popratnice, piše Večernji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učiteljica je kažnjena jer je iz zapuštenoga vinograda koji je naslijedila od bake posjekla vlastita stabla bagrema kako bi se zimus imala čime grijati. Nedjelo je počinila od studenog lani do travnja ove godine.

Kriva je, dakle, jer je transportirala i pohranila u vlastito dvorište vlastita drva za ogrjev, ali bez teretnog lista. Sud kaže kako je time počinila prekršaj iz Zakona o šumama. Bez obzira na to što nije riječ o šumi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavio ju je bjelovarski Državni inspektorat koji je uočio da drva nisu propisno obilježena. Učiteljica je odmah priznala nedjelo koje joj je stavljeno na teret.

“Drva smo uzeli u zaraštenom vinogradu koji sam naslijedila od pokojne bake. Vinograd se godinama nije obrađivao pa su na njemu narasla stabla bagrema za ogrjev", kazala je i dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da nije znala

"Nisam znala da je potrebna popratnica za ogrjev koji nije iz šume i da on mora biti počekićan, pogotovo jer se radi o zapuštenom vinogradu, a ne o šumi. Prvi put sam to učinila, stvarno nisam znala”, navela je učiteljica u svoju obranu.

Prilikom odmjeravanja kazne, navodi se u presudi, “sud je uzeo u obzir obiteljsko i imovno stanje okrivljenice, a kao olakotne okolnosti uzeti su: i priznanje počinjenog prekršaja, dosadašnje nekažnjavanje i izraženo kajanje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za taj prekršaj predviđene su veće novčane kazne, ali sutkinja kaže da je na kraju odlučila biti blaža prema učiteljici.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo