Hoće li svi učenici učiti da je homoseksualnost bolest?

24.3.2012.
10:52
VOYO logo

Udruga Protagora ponovno je regirala na program zdravstvenog ili seksualnog odgoja koje nudi program GROZD, a koji u medijima predstavlja Ladislav Iličić. Mišljenja su da je program koji nudi GROZD "metodički dobar", ali da je problem u vrijednostima koje nameće.

'Seksualne aktivnosti u odraslih u mantiji'

No, hoće li Ministarstvo i ovim putem - kroz obavezne sadržaje kurikuluma, a ne putem izbora kao što je to slučaj s vjeronaukom - dozvoliti još jedan put katoličke indoktrinacije u javnim (državnim) školama? Ili hoće li se prijetnja Ilčića obistiniti pa će svi učenici u javnim školama učiti 'znanstvene činjenice' da je homoseksualnost bolest, a masturbacija, seksualne aktivnosti prije braka, seks kojem nije svrha reprodukcija i slično samo podlijeganje animalnom diktatu hormona u pubertetu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seksualne aktivnosti odraslih u mantiji - bilo kojeg oblika - po istim moralno-etičkim normama to dakako nisu", navodi se u priopćenju Protagore objavljenom pod naslovom "Jesu li Klepetan i Malena katolici i čime i kome prijeti Ladislav Iličić".

U udruzi vjeruju da Ministarstvo znanosti i obrazovanja "neće popustiti pritiscima "jedne agresivne manjine i da će dati očekivani doprinos profiliranju predmeta zdravstveni ili seksualni odgoj u skladu s principima koji važe u javnom školstvu svake sekularne države, kakva po ustavu jest i Hrvatska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo