ide pred tužitelja / Ubojica iz Splita je tražio i četvrtog muškarca: Jedan od ubijenih žrtva je jer se vozio na krivom skuteru?

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Pomorac koji je u ubilačkom pohodu likvidirao trojicu muškaraca danas će pred tužiteljem dati iskaz

12.1.2020.
9:02
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Tek tada će u potpunosti biti jasno što se sve jučer izdogađalo u Splitu. Kasno sinoć je pak na splitskom KBC-u osumnjičeni ubojica F. Z. (25) je prošao sve liječničke testove, psihološki pregled te vađenje krvi kako bise vidjelo ima li u tijelu nekih supstanci.

Za sada je nepobitno da je svoj pohod “kalašnjikovim”, odnosno najvjerojatnije s M70, jugoslavenskom inačicom te puške, započeo oko 15.30 sati. U manje od pola sata ubio je J. T., M.P. i M. B. Dvojica potonjih su na samom mjestu događaja preminuli, dok je J.T. izdahnuo u bolnici netom nakon što je dovezen. Čak niti policija još uvijek nije u potpunosti sigurna kojim redom su ovi muškarci ubijeni, prije svega zbog izjava svjedoka koje su u nekim slučajevima kontradiktorne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti i kako se pokazalo da splitska policija očigledno nema komunikacijsku strategiju za ovakve slučajeve. Prvi put smisleno su se oglasili tek oko 18.45 sati, a do tada je u javnom prostoru trajala kakofonija teorija, informacija, poluinformacija, izmišljotina i predviđanja. Što je u konačnici dodatno doprinijelo nervozi građana. Svakako nije pomogao niti gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je neodgovorno na svom Facebooku prvi izletio s obavijesti da je napadač uhićen. I to u trenutku dok je policija još uvijek provjeravala tezu o dva napadača, koji je dio svjedoka iznosio. 

Kako Splitski dnevnik saznaje, ubojica se na kraju predao, a u kafić Borsalino na Skalicama policija je ušla i preuzela ga bez ikakvog otpora. Najprije je u taj kafić stigao njegov brat, koji je prisutnima u šoku ponavljao samo da jesu li vidjeli što mu je brat napravio, a nakon toga su stigli i F.Z. i njegov otac. Netko od njih je nazvao policiju te su ih mirno dočekali u kafiću i predali se bez ikakvog opiranja. Do tog trenutka policija je uglavnom pretraživala područje Varoša i Marjana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po informacijama koje dopiru iz pravosudnih krugova, jasno je da je F. Z. pucao na ljude koji su bili u sukobu s njegovim bratom, najvjerojatnije zbog droge. Sam F. Z. prema dostupnim podacima nije nikad imao problema s drogom, no čini se kako mu je brat zapeo u taj pakao i nije se mogao izvući. Vjerojatno vjerujući da kao pomorac ima veća novčana sredstva, ekipa koja je ganjala njegovog brata tako je krenula terorizirati i njega. 

No, F.Z. uspio dovršiti svoj naum u potpunosti. Naime, prema neslužbenim informacijama, Zavadlav se bio uputio i do četvrte osobe, J. M., koju je isto držao odgovornom za teroriziranje njega i brata, no ona se nije nalazila tamo gdje je mislio da će biti. Za sada nije jasno i je li M.P. nastradao samo što je bio na motoru te četvrte osobe koju je ubojica tražio. Tek nakon današnjeg iskaza ubojice znat će se je li M.P. bio predviđena žrtva ili je bio u krivo vrijeme na krivom skuteru, piše Splitski dnevnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo