policija ostala bez jedinog osumnjičenog /

Ubio se jedini osumnjičeni za nestanak Ante Zovka: u džepu mu je pronađen papir s porukom

Image
Foto: Facebook

60-godišnjak se objesio se i to nakon što je dan prije otpušten sa splitske Psihijatrije gdje je proveo posljednjih dvadesetak dana

4.7.2017.
8:38
Facebook
VOYO logo

Više od mjesec dana obitelj i policija traga za nestalim 46-godišnjim Ante Zovkom iz Splita, a prije četiri dana ubio se njegov 60-godišnji poznanik iz Makarske koji ga je posljednji vidio i koji je bio je ključan svjedok u istrazi nestanka Ante Zovka, piše Slobodna Dalmacija.

U subotu ujutro, oko 11.30, policija je zaprimila dojavu da je ispred svoje kuće pronađen Makaranin koji je imao tvrtku za prodaju automobila. Objesio se i to nakon što je dan prije otpušten sa splitske Psihijatrije gdje je proveo posljednjih dvadesetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na psihijatriji je završio početkom lipnja kada si se okušao oštrim predmetom prerezati žile na rukama, ali ga je u automobili pronašao građanin koji je prolazio ulicom.

Prema neslužbenim informacijama, za sada nema nikakvih vidljivih tragova da bi se moglo raditi o kaznenom djelu, ali čeka se obdukcija i toksikološko vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominje se da je 60-godišnjak u džepu imao papir na kojem je pisalo da su ga pritisnuli novčani dugovi, no nije nađen nikakav trag vezan uz nestalog Zovka.

Oni koji poznaju pokojnog vlasnika tvrtke za prodaju automobila kažu da je on i prije bio dužan "na sve strane" te sumnjaju da je to motiv zbog kojeg bi sebi oduzeo život.

Nakon toga, s obzirom da je nekoliko puta mijenjao svoj iskaz dan policajcima, bio je glavni i jedini osumnjičeni, a istražiteljske sumnje da nešto zna o Zovkovu nestanku pojačalo je i to što je odbio poligrafsko testiranje pravdajući se srčanim problemima.

No, usprkos vrlo čestom pozivanju na obavijesne razgovore i pritiscima, nije popustio te je uporno tvrdio da je sa Zovkom tog dana ručao i da ga je nakon izlaska iz restorana ostavio na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, policija je sada ostala bez jedinog osumnjičenog. A obitelj nestalog i dalje ne gubi nadu da će se on živ vratiti kući. Neki članovi obitelji čak su sa psom obučenim za potrage krstarili po Biokovu jer je postojala mogućnost da je Zovko tamo negdje ostavljen, no nikakav trag nisu našli, pipše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo