BRUTALAN ZLOČIN / Ubio ih jer mu nisu htjeli reći gdje su nevjenčana supruga i sin

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na brutalan zločin odvažio se nakon saznanja da je sin ubijenog Plešeja u vezi s njegovom bivšom nevjenčanom suprugom i da su u nepoznato odveli njegovog sina.

30.5.2017.
12:47
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na Županijskom sudu je u utorak, kod suca Tomislava Juriše, održano ročište 25-godišnjem Darku Bodišu za dvostruko ubojstvo Vlade Plešeja (67) i Ivice Pilija (42) u listopadu 2016. u zagrebačkoj Dubravi, piše 24 sata.

Bodiš se na brutalan zločin odvažio nakon saznanja da je sin ubijenog Plešeja u vezi s njegovom bivšom nevjenčanom suprugom i da su odveli njegovog maloljetnog sina. Zbog ljubomore i želje za osvetom došao je 27. listopada 2016. u dom obitelji Plešej u kojem je zatekao oca novog partnera svoje bivše djevojke Vladu Plešeja i njegovog bliskog prijatelja i kuma Ivicu Pilija, koje, prema tvrdnjama tužiteljstva, do tada nije poznavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Plešej nije mu htio otkriti gdje su njegov sin i njegova bivša nevjenčana supruga pa je nasilnik Plešeja udario šakom u glavu i laktom odgurnuo Pilija. U namjeri da ih obojicu ubije potom je iz džepa izvadio nož i izbo ih. 

Plešeju je zadao tri ubodne rane u prsni koš i podlakticu, dok je Piliju istim nožem zadao jednu ubodnu radu u prsni koš, dvije ubodne rane u trbuh i jednu ubodnu ranu u lijevu nadlakticu. Obojica su preminula odmah na mjestu događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tog zločina, još iste večeri, predao se policiji. Njegovi poznanici na sudu su opisali kako im je tjednima pričao da nema kontakta sa sinom, da ne zna gdje se dijete nalazi, zbog čega je to prijavio i policiji. Bioj e dva puta u policijskoj postaji, a jednom i u Centru za socijalnu skrb. No, nitko ga nije doživljavao, tvrdi svjedok uvjeren da se ova tragedija mogla spriječiti.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu danas je pokušalo utvrditi je li Bodiš u Plešejevu kuću donio nož, ili je zgrabio nož koji mu se tamo zatekao pod rukom nakon svađe s vlasnikom kuće i njegovim prijateljem. To bi trebao biti jedan od ključnih detalja za utvrđivanje osnovanosti optužnice, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo