U Zagrebu pao slab snijeg, a evo što nas očekuje za Božić

Zagrepčane je iznenadio slab snijeg. Tijekom jutra, tanak sloj prekrio je vrhove automobila, a nešto prije podneva pojavile su se i prave pahulje.

17.12.2013.
13:37
VOYO logo

Ništa se nije zadržalo na cestama, pa nije bilo potrebe za izlazak zimske službe na teren. No, oni su spremni.

"Zimska služba je u trećem stupnju pripravnosti, sve ekipe su spremne da po potrebi izađu na teren. Trenutačno nema potrebe za raljenjem jer se snijeg ne zadržava na kolniku, nego samo po dojavama posipavamo sol kako bi se spriječila poledica", rekao je glasnogovornik Zagrebačkih cesta Vlado Suša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom noći posoljeni su mostovi, nadvožnjaci i brdske linije na kojima se javlja poledica.

Prema prognozi DHMZ -a, danas se ne očekuje snježni pokrivač. Rosulja i slab snijeg padat će povremeno tijekom dana, a pri tlu bi se mogli zamrzavati. Dnevna temperatura u nizinama bit će od -3 do 1, u gorju između 4 i 9, a na Jadranu od 12 do 17°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Božić sunce i 15 stupnjeva?

Za razliku od relativno niskih temperatura koje će se zadržati do kraja ovog tjedna, u idućem bi, a osobito u danima oko Božića, temperature mogle, prema nekim prognozama, znatno porasti, na čak 10 do 15°C.

Tako će svi oni koji priželjkuju bijeli Božić i ove godine ostati uskraćeni za pravi ugođaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema prognozama norveških meteorologa, Zagreb će Božić dočekati na 10°C, dok će dan kasnije temperatura biti čak 15°C, a prevladavat će sunčano vrijeme uz mjestimičnu naoblaku.

Split bi mogao imati koji stupanj više na Božić, uz moguću slabu kišu, koja bi trebala biti jača u Rijeci. Tek koji stupanj niže moglo bi biti u Slavoniji, prognoziraju norveški meteorolozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AccuWeather ipak predviđa nešto niže temperature u unutrašnjosti, no ništa od snijega. U primorju i Dalmaciji bi, slažu se i oni, temperature trebale biti više od 10 stupnjeva.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo