ovo nije prvi put /

U zagrebačkoj bolnici Dubrava inspekcija Ministarstva zdravstva zbog optužbi o nedoličnom ponašanju ortopeda

I ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju, a ortopedu ovo nije prvi put govore i svjedočanstva drugih pacijenata

2.2.2018.
19:30
VOYO logo

Nakon što su pacijenti koje je ponižavao, vrijeđao i napastovao liječnik zagrebačke bolnice Dubrava javno progovorili o svojim šokantnim iskustvima - ministar zdravstva poslao je inspekciju da Istraži cijeli slučaj. No, to da imaju problema s liječnikom nedoličnog ponašanja - ravnateljstvo bolnice jako dobro zna. 

Zbog bolova u leđima ortopedu je došla po pomoć, a otišla je ponižena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Već pri ulasku u ordinaciju me je on odmjerio od glave do pete i pitao, a kaj ste vi došli, vidim da vama nije ništa šta trebate penziju ili bolovanje?'', požalila nam se pacijetnica Lana Tovarlaža Žugec. I nije, kaže, stao samo na tome.''On kaže, citiram, Koji k**** ste išli kod fizijatra oni tako i tako ničemu ne služe''.

Bila je u šoku i nije mogla vjerovati što se događa, uvrede i vulgarni ispadi, koje je u ordinaciji slušala i medicinska sestra bili su sve gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I onda slijedi ona fatalna rečenica dakle, to je kulminacija vulgarnosti opet ga citiram, kada kaže, tj. pita me kada vas je muž prvi put je***, da li je to bilo sprijeda ili zguza? I smije se dok to izogvara. Jer ako je bilo zguza onda je morao vidjet da ste grbavi''

Lana Tovarlaža Žugec o svemu je obavijestila Kliničku bolnicu Dubrava, koja je zbog svega osnovala Povjerenstvo.

"Ukoliko se u postupku utvrdi da su navodi iz pritužbe istiniti, protiv prijavljenog liječnika bit će izrečene odgovarajuće mjere, sukladno Pravilniku o radu KB Dubrava Zagreb I Zakona o radu'', stoji u priopćenju KB Dubrava.

O svemu će kaže obavijestiti i Hrvatsku liječničku komoru, koja zbog ponašanja ortopeda može pokrenuti disciplinski postupak.

"Komora je s time upoznata putem medija. Ne bih ovaj čas ulazio, jer ne mogu u izreke koje su napisane ili objavljene u medijima, ali u svakom slučaju svako zlostavljanje bez obzira od koga počinjeno u bilo kojim segmentima našega je društva uvijek osuđujuća", rekao nam je član Izvršnog odbora HLK Miran Cvitković.

I ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju, a ortopedu ovo nije prvi put govore i svjedočanstva drugih pacijenata. 

U Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba pozivaju pacijente da im se javi u ovakvim situacijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi za razliku od većine ostalih hrvatskih institucija ne čekamo zakonski rok, mi djelujemo odmah'', ističe Damir Jukica iz Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba.

''Došla u bolnicu čista uredna namirisana, onako kako su me moji roditelji učili da treba doći kod jednog doktora, a izašla sam iz bolnice prljava, uvrijeđena, ponižena i kao čovjek i kao pacijent'', zaključila je Žugec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega je kaže smogla hrabrosti i stala pred kamere da se njoj i drugim pacijentima ovako što više nikada ne dogodi.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo