'veliki stres za sve' / Dijete se otrovalo sredstvom za čišćenje u vrtiću kod Velike Gorice: 'Lavabo nije bio dobro ispran'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Dijete je došlo u doticaj sa sredstvom za čišćenje. Lavabo nije bio dobro ispran, dijete je stavilo ručicu na to i onda ju je stavilo u usta

15.2.2024.
11:16
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Dijete jasličke dobi, mališan od svega godinu i sedam mjeseci, završilo je u bolnici zbog trovanja sredstvom za čišćenje, potvrdila je za danas.hr Karmen Pavlić, osnivačica dječjeg vrtića u Velikoj Gorici.

Naime, radi se o pogrešci zaposlenice. Ona je sredstvom za čišćenje našpricala površinu u dječjem vrtiću i nije dobro obrisala i isprala. Dijete je ručicama dotaknulo površinu na kojoj je bilo sredstvo za čišćenje, a onda je ručicu stavilo u usta i ozlijedilo se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se dogodilo jučer i prema informacijama djetetove majke, dijete je u redu. Bili su u bolnici, dijete neće imati nikakve posljedice. Naime, došlo je u doticaj sa sredstvom za čišćenje. Lavabo nije bio dobro ispran i dijete je stavilo ručicu na to i onda ju je stavilo u usta. Sredstva su dosta abrazivna i naravno da je došlo do te situacije. Mi smo odmah reagirali, odnosno odgajateljica je oprala dijete, pozvali smo roditelje, dijete je prebačeno u bolnicu. U stalnom smo kontaktu s roditeljima. Dijete je dobro i bit će sve u redu", objasnila nam je Pavlić.

"Sve je to skupa stresno i za nas, a najviše za dijete", rekla je Pavlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec kazao je za Danas.hr da ga je kontaktirala ravnateljica vrtića i obavijestila da je dijete prstima povuklo po tekućini i da je prevezeno u bolnicu.

"Liječnici su rekli da neće biti posljedica", kazao je Kolarec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo