vruća tema /

U Vladi sastanak o uhićenjima bivših pripadnika HVO-a, stigao i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prije Orepića u zgradu Vlade ušli su i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te ministar pravosuđa Ante Šprlje koji nisu davali izjave

2.11.2016.
14:37
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić potvrdio je nešto prije 13 sati pred sjedištem hrvatske Vlade na Markovu trgu da je došao na razgovor o uhićenju pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju.

Na pitanje novinara kako komentira ta uhićenja Orepić je kazao da upravo ide na sastanak na kojemu će o tome razgovarati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Orepića u zgradu Vlade ušli su i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te ministar pravosuđa Ante Šprlje koji nisu davali izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici vladajućih saborskih klubova HDZ-a i Mosta izrazili su u srijedu prijepodne zabrinutost zbog uhićenja bivših časnika i vojnika HVO-a s područja Bosanske Posavine te su pozvali hrvatske institucije da stanu u zaštitu hrvatskih državljana u BiH, odnosno prekinu pravnu nesigurnost u kojoj žive Hrvati u susjednoj državi.

Desetorica bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane s područja Bosanske Posavine uhićena su u ponedjeljak u Orašju, u BiH, a Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti. Među uhićenima je i Đuro Matuzović (64), umirovljeni general HVO i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog Zbornog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo