POVIJESNI TRENUTAK! / U srijedu potpisuju sporazum oko izgradnje novog stadiona na Maksimiru!

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Potpisivanje se očekuje u 13 sati i potpisat će ga zagrebački gradonačelnik, predsjednik Vlade te badbiskup Zagrebačke nadbiskupije

20.2.2024.
18:25
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb, Vlada Republike Hrvatske i Zagrebačka nadbiskupija u srijedu potpisuju sporazum oko izgradnje novoga gradskog stadiona Maksimir, izvijestili su večeras iz Grada Zagreba.

Image
MEGAPROJEKT NOVE RIJEKE /

Uz stadion planiraju najveći neboder u Hrvatskoj: Uložit će više od sto mil. privatnog novca

Image
MEGAPROJEKT NOVE RIJEKE /

Uz stadion planiraju najveći neboder u Hrvatskoj: Uložit će više od sto mil. privatnog novca

"Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i nadbiskup Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražen Kutleša potpisat će sutra u 13 sati u zgradi Vlade dva sporazuma kojima se nakon 27 godina rješava imovinsko-pravni spor oko zemljišta na kojemu se nalazi stadion Maksimir, pokrenut još 1997. godine", navode iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da se time otvara put k izgradnji novoga gradskog stadiona Maksimir, a da je sporazum, koji će u srijedu potpisati, u prosincu usvojila Gradska skupština Grada Zagreba.

Konačno kreće?

Ovim potpisivanjem bi se konačno trebalo krenuti u prvenstveno izgradnju stadiona u Kranjčevićevoj, a zatim i rušenju Maksimira. Radovi na Kranjčevićevoj trebali su krenuti do kraja prošle godine, ali i s tim se kasnilo zbog nekoliko problema oko natječaja za izradu projekta. Očekuje se kako bi gradnja Kranjčevićeve mogla početi do kraja 2024. godine, a radovi bi trebali trajati oko godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se Dinamo preseli u Kranjčevićevu koja bi trebala imati 12.000 mjesta, moglo bi se početi s rušenjem starog te izgradnjom novog stadiona u Maksimiru.

Novi Dinamov stadion navodno bi gradila francuska tvrtka Bouygues, koja je izgradila odlični Stade de France, a imao bi 34.000 mjesta te bi zadovoljavao sve najviše UEFA-ine kriterije. Ista je tvrtka u Zagrebu izgradila i Zračnu luku Franjo Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Ako smo pretplatili žičaru, ne moramo i novi Maksimir. Od Grčke i Mađarske do Barcelone i Madrida: Koliko su koštali stadioni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo