MEGAPROJEKT NOVE RIJEKE / Uz stadion planiraju najveći neboder u Hrvatskoj: Uložit će više od sto mil. privatnog novca

Povratak riječkog prvoligaša na kultni stadion pod stijene Kantride san je mnogih Riječana! Projekt teži od sto milijuna eura je predstavljen, ali ne sviđa se svima

19.2.2024.
22:03
VOYO logo

Tisuću građana zasad je potpisalo peticiju protiv projekta koji će zauvijek promijeniti vizuru riječke Kantride. Dijelu građana smetaju neboderi koji bi se morali izgraditi zbog isplativosti investicije.

"Hoću reći da nas je to apsolutno šokiralo, visina nebodera od 35 katova, na samoj obali mora. Nemam što reći osim da stadionu, uređenju obale, rekreacijskoj zoni, sportskoj zoni, ali i visokim neboderima nije mjesto uz more", kaže Loredana Varljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahuju od prometnog kolapsa, zabrane šetnji uz more i kupanja. Zato kažu, stadion može, neboderi ne. Gradio bi se jedan s 35 katova čime bi srušio hrvatski rekord, onaj iz Splita s 25 katova.

Image
BAŠ SU SLIČNI /

Rijeka objavila fotografije nove Kantride, navijači primijetili na koji kultni stadion ih podsjeća

Image
BAŠ SU SLIČNI /

Rijeka objavila fotografije nove Kantride, navijači primijetili na koji kultni stadion ih podsjeća

"Da se mi sami dogovorimo s investitorom što je moguće, što je prihvatljivo, a što nikako nije prihvatljivo jer objašnjenje da Rijeci trebaju tri ogromna nebodera na samom pomorskom dobru definitivno smatram da nikako ne dolazi u obzir", smatra Marinko Udina iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uložit će se više od sto milijuna eura privatnog novca, polovina iznosa za javnu infrastrukturu i to stadion, garažu, javne prostore, uređenje obalnog pojasa i plaža, sportsko-rekreativnu zonu, trg i prometnice što će se u finalu pokloniti Gradu Rijeci. Bez izgradnje nebodera to je nemoguće.

"Morala se pronaći ekonomska logika koja će cijeli projekt učiniti isplativim, što je utjecalo na ukupan iznos potrebnih kvadrata, odnosno visinu nebodera. U našem konceptu obalni pojas ostaje javan, a njegova kvaliteta neusporedivo povećana", kaže Konzorcij Stadion Kantrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novom stadionu mogle bi se igrati utakmice reprezentacije i Lige prvaka, a dio stijena ostaje i pod njima će biti Armada.

"Rijeka će dobit jednu drugu dimenziju! Pa ne može on napravit stadion, a da ništa od toga nema i onda će usput biti u nekom minusu, pa gdje toga ima?! Gledajući u neku budućnost koja će nositi nešto dobro, treba uvijek to pozdraviti i na koncu konca imat ćemo najbolji stadion na svijetu", smatra Zvonko Mihalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz konzorcija poručuju kako je projekt u prvoj fazi predstavljen Gradu, županiji i ministarstvu, a svjesni njegove veličine i važnosti svi daljnji koraci bit će dio javnih rasprava. Realizirat će se samo bude li imao potporu većine Riječana!

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo