EKSKLUZIVNA SNIMKA UHIĆENJA /

U Splitu uhićen pa pušten Cesareov tata; Kuluz o prijavi protiv Avenatija: 'Radi se o vrijeđanju i prijetnjama u prisustvu djeteta'

Na policiju je uz svoje odvjetnike stigao dan nakon što su ga u hotelu u kojem je odsjeo, posjetili inspektori i obavijestili ga o prijavi zbog obiteljskog nasilja podnesenoj protiv njega

8.2.2018.
19:04
VOYO logo

Oca malenoga Cesarea, Alessandra Avenatija privodi policija na Prekršajni sud. "Priveli su ga i to vam za sada možemo jedino reći", kazao je odvjetnik Srđan Granić. Otac malog Cesarea došao je u policiju nakon što su ga dan ranije u hotelu, posjetili inspektori i obavijestili ga o prijavi podnesenoj protiv njega. 

"Razočaran je i osjeća se ogorčeno", kazala je Ajka Radić, odvjetnica. Tada ga nisu informirali da je za njim raspisana i tjeralica i to upravo u srijedu, na dan kada je trebala biti provedena odluka o predaji djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Avenati je slobodan i može napustiti Republiku Hrvatsku. Inače je zbog postupka koji nema veze sa činjeničnim stanjem priveden na policiju. Umjesto da ujutro bude sa djetetom, on je tu na policiji. Kao što vidite, slobodan je čovjek i pušten je. Umjesto da ode u Italiju s djetetom, on se mora povlačiti po sudovima", kazao je odvjetnik Granić.

Njega je prekršajno prijavila bivša partnerica i majka dječaka, Nina Kuluz koja je još  prošle godine  podnjela prijavu. "Već sam jednom pogriješila što nisam prijavila, sada sam morala radi zaštite djeteta. Radi se o vrijeđanju i prijetnjama u prisustvu djeteta. 
Imam i dokaze, ne samo društve mreze, nego i svjedoke koji su prisustvovali na primopredaji djeteta", kazala je Kuluz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nina Kuluz je prvu prijavu podnjela prošle godine, a drugu prije mjesec dana. "Ne znam radi li se o toj prijavi ili onoj o tajnoj ovrhi. Tu se radi o zaštiti prava djeteta. Iz novina smo saznali o letećim tajnim ovrhama i o ocu koji ih podržava", tvrdi Kuluz.

Otac koji je došao po sina je ovo kratko vrijeme u Hrvatskoj proveo turbulentno. Od dolaska po sina i ukinute ovrhe, do druženja sa Cesareom prvi put nakon ožujka prošle godine. I sada do privođenja. 

"Treba nam mir, dijete je prvi put nakon godinu dana vidjelo oca. Zahtjevala sam prisustvo centra za socijalnu srkb. Nije bilo ni prijetnji ni vrijeđanja. Dijete nakon 5 dana je došlo u igraonicu, bez straha da će ga odnijeti. Nije više u grču", kazala je Kuluz.

I Hrvatska se nada da će uskoro ova situacija biti riješena. I da će se Cesareu vratiti  djetinjstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz, kazao je za RTL Danas kako se radi o nezgodnom predmetu i pravima jednog maloljetnika. "Što se tiče prekršajnog postupka, ja ne znam što se tamo dogodilo, pretpostavljam da se radilo da su ga, pošto je strani državljanin, išli ispitati o okolnostima vezanim uz prijave", kazao je Živaljić.

"Mislim da bi bilo vrijeme da institucije koje rješavaju ovaj problem pristupe ovom problemu s aspekta rješavanja jednog međunarodnog pravnog problema", kazao je Živaljić. Čitav razgovor s njim pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo