'U šoku smo, rekli su nam da se dijete ugušilo'

Jedna od obitelji koja je prije deset dana na porođaju u KB-u Merkur izgubila dijete, doznala je da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti njihove bebe gušenje.

28.3.2011.
11:27
VOYO logo

Obitelj Krešaj bila je u petak na Šalati na razgovoru s patologom koji je napravio obdukciju i od kojeg je doznala da je uzrok smrti bebe gušenje.

"Svi smo u šoku. Dijete se ugušilo! Supruga Marija potražit će psihološku pomoć", rekao je otac Danijel Krešaj i dodao da je patologa pitao kako se beba mogla ugušiti i je li se to moglo promijeniti da je odmah napravljen carski rez, no da odgovor nije dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao je da ne zna kako se moja beba ugušila", naveo je nesretni otac.

U obitelji Batinjan situacija je slična jer ni oni ne znaju zašto su se nakon uredne blizanačke trudnoće kući vratili samo s jednim djetetom. Njima u bolnici nisu još ništa rekli o uzroku smrti djeteta, nego su im, kako su rekli, na dokumentaciju samo napisali da dođu za 15 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji Krešaj i Batinjan za tragediju krive mladog ginekologa dr. T. K.

Iz bolnice su poručili da nalazi povjerenstva koje ispituje smrti beba koje su umrle na isti dan još nisu gotovi. Tvrde da nalaz patologa sa Šalate nisu vidjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima zamjenice ravnatelja KB-a Merkur prof. Tomislave Katičić, danas će biti gotov nalaz za bebu obitelji Batinjan, a zaključci o smrti bebe obitelji Krešaj bit će doneseni do kraja tjedna.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, kada je u pitanju gušenje bebe Krešaj, neće biti jednostavno utvrditi uzrok smrti. Naime na nalazu CTG-a stručnjaci su otkrili zapise koji govore da su od trenutka kada je majka došla u bolnicu otkucaji djetetova srca pali čak dva puta. Liječnici su ženu, po standardnom postupku u takvim situacijama, okrenuli na bok, a otkucaji su se popravili pa je odgođen carski rez. Nakon nekog vremena uređaj je alarmirao liječnike da su otkucaji srca nestali pa je carski rez obavljen za 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitno je, i ako je posrijedi liječnička greška, tko je odgovoran za bebinu smrt. Liječnici upoznati sa situacijom pitaju se kako je moguće da je šef rodilišta komplicirani porođaj prepustio mladom liječniku.

U KB Merkur tvrde da liječnik T. K. nije mlad, nego da je specijalist, a da je kobnog petka s njim u smjeni bio još jedan mlađi liječnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103210121006 arti-201103220207006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo