STIŽE POMOĆ / U Slavoniju poslano pet dodatnih stambenih kontejnera! I u utorak sanirali štete

Image
Foto: Civilna zaštita

Više od 7000 korisnika ostalo je bez struje, a Županijski centar 112 Osijek primio je preko 1500 poziva. S druge strane, Županijski centar 112 Vukovar zaprimio ukupno 372 poziva. U saniranju posljedica nevremena, dvije su osobe pale s krova i ozlijeđene

26.7.2023.
12:17
Civilna zaštita
VOYO logo

Gradu Otoku i naselju Komletinci danas će doći pet dodatnih stambenih kontejnera, piše Ravnateljstvo civilne zaštite. Kažu, poslali su kontejnere iz Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite jer su za to dobili zahtjev od Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Osim toga, objavili su i informacije o nastavku sanacija od nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PITALI SMO VAS /

Koliko će vladajućima trebati da saniraju štetu od oluje? 'Nikada, ponovit će se Banovina'

Image
PITALI SMO VAS /

Koliko će vladajućima trebati da saniraju štetu od oluje? 'Nikada, ponovit će se Banovina'

Primorsko-goranska županija

U Tribalju je palo stablo i oštetilo dva vozila, a na intervenciji su bili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bribir.  U Delnicama su bile dvije intervencije zbog grana i stabala koja su se trebala ukloniti jer su, neka od njih, pala, a druga prijetila padom na cestu. U Supetarskoj Dragi, vatrogasci su intervenirali zbog pada dvaju stupova električne energije. U noći 24. na 35. srpnja, Policijska postaja Crikvenica zaprimila je 60-70 poziva o prijavama šteta na vozilima.

Krapinsko-zagorska županija

Županijski centar 112 Krapina dobio je tri dojave o padu stabala na cestu, jednu dojavu o padu stabla na kuću, gdje je i oštećeno krovište na području Desinića. Dobili su dojavu da je snažan vjetar oštetio dio krovišta kuće u Humu na Sutli i dvije dojave o srušenim stablima na niskoenergetsku mrežu. Predstavnik stanara jedne zgrade u Zaboku tražio je pomoć u ispumpavanju vode iz podrumskog prostora, gdje se spuštala oborinska voda. Intervencijom je voda sanirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Do 17.00 sati u utorak Županijskom centru 112 Zagreb, upućeno je 40 poziva građana koji su tražili intervenciju da bi se sanirale posljedice nevremena.

Image
Foto: Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova Ravnateljstvo civilne zaštite

Sisačko-moslavačka županija

U jučerašnjem nevremenu dio Novske je ostao bez električne energije. Djelatnici HEP-a otklanjaju kvar. Noćas je bilo više dojava o stablima na cestama u Sisku i Popovači, ali i desetak poziva građana kojima je nevrijeme s krova počupalo crjepove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječko-baranjska županija

Više od 7000 korisnika ostalo je bez struje, a Županijski centar 112 Osijek primio je preko 1500 poziva. Zabilježeno je 60-ak intervencija na uklanjanju srušenih stabala, 20-ak zbog štete na krovovima i kvarova električne mreže te jedna zbog zakrčene pruge. Dobili su dojavu i da je udario grom u jednu od kuća, pa je oštećeno brojilo za električnu energiju, ali oštećenje je sanirano.

Brodsko-posavska županija

I dalje se sanira šteta nastala nevremenom 19. srpnja. Bez struje je ostao 1561 korisnik, a iz Ravnateljstva civilne zaštite, općinama Garčin i Slavonski Šamac dostavljena su 24 isušivača. Na terenu je više od dvjesto ljudi koji rade na sanaciji štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požeško-slavonska županija

Naselje Laze Prnjavor i dio naselja Škrabutnik i dalje su bez električne energije. Vatrogasci su na području županije izašli na 34 intervencije, a na sanaciji elektroenergetskog sustava bilo je angažirano 47 radnika.

Image
Foto: Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova Ravnateljstvo civilne zaštite

Vukovarsko-srijemska županija

Jučer je Županijski centar 112 Vukovar zaprimio ukupno 372 poziva. U saniranju posljedica nevremena, dvije su osobe pale s krova i ozlijeđene. Na terenu je bilo 888 osoba. Iz HEP-a Vinkovci kažu da su tijekom dana popravljena dva dalekovoda i uspostavljeno je napajanje na još tri trafostanice. Većina korisnika ima električnu energiju, uključujući područje Iloka i Vukovara. U Rokovcima su postavljena dva, a u Otoku jedan kontejner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što Slavonci kažu o brzini sanacije štete od oluje? 'Možda ide malo sporije, ali treba imati razumijevanja'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo