PREPLAŠILE IH BUNDEVE? / U Šibeniku planirali dječji party za Noć vještica pa ga zbog crkve otkazali: 'Tko s vragom tikve sadi...'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Nakon što je igraonica Happyland objavila svoj tematski party, Crkva je urgirala kritikom na Facebook stranici župe

29.10.2023.
13:26
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

U šoping-centru Dalmare iz Šibenika, igraonica Happyland je trebala održati malu predstavu za djecu povodom Noći vještica.
Predstava je zatim otkazana jer su se našli na meti prozivki lokalne crkve Sv.Jeronima, a osjetili su i kritike dijela javnosti.

U petak se, naime, oglasila lokalna Župa sv. Jeronima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
skočile cijene i u crkvi /

Papa opet kritizira: 'Crkva je pretvorena u supermarket sakramentalnih usluga'

Image
skočile cijene i u crkvi /

Papa opet kritizira: 'Crkva je pretvorena u supermarket sakramentalnih usluga'

"Dragi župljani, braćo i sestre, prilažemo obavijest koja je na više mjesta postavljena u centru "Dalmare".

U dječjoj igraonici "Happy Land" održat će se 31. listopada 2023. razne aktivnosti (gatanje u kuglu i karte, fotografiranje s vješticom Gatom…). U takvim igraonicama roditelji obično nemaju pristupa i aktivnosti su povjerene osoblju igraonice. Živimo u demokraciji i svatko ide gdje želi ići. Naša je dužnost i pravo jasno reći da koketiranje s okultnim stvarnostima ili prakticiranje tih istih stvarnosti nema veze sa štovanjem Boga. Upravo suprotno, na taj se način ne štuje Boga i njegovu svemogućnost.
Dobro kaže naš narod: 'Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju', piše na Facebook stranici župe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šoping centar je potom sljedeće jutro otkazao event uz izjavu: "Dalmare shopping centar najavio je event koji se trebao održati u igraonici Happyland. Kako smo zbog najavljenog eventa naišli na kritiku dijela javnosti, odlučili smo otkazati event te ovim putem upućujemo isprike svima koji su se na bilo koji način osjetili uznemirenima zbog najave istog. To nam svakako nije bila namjera, jer event je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Preduge mise, zvonik bez melodije, nema klime... Možda niste znali, ali postoje recenzije i za crkve! Pročešljali smo ih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo