KAKVO LUDO VRIJEME! / U Rovinju grom udario i zapalio kuću, u Gorskom kotaru pada snijeg: 'Kao Božić; I ralice su u pogonu'

Image
Foto: Screenshot Youtube IstraMet

Grmljavinsko nevrijeme tijekom poslijepodneva zahvatilo je Istru. U gorskim krajevima zemlje počeo je padati čak gusti snijeg

22.4.2024.
22:44
Screenshot Youtube IstraMet
VOYO logo

Kao što su meteorolozi najavljivali, u pojedinim dijelovima zemlje tijekom popodneva i večeri počelo je padati snijeg. Tijekom večeri zabijelio se Platak, a IstraMet je na društvenim mrežama podijelila video iz Tršća, malog naselja u Gorskom kotaru, gdje je snijeg počeo padati tako gusto da su stavili komentar: "Kao da je Božić. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nešto kasnije tijekom večeri objavljen je novi video te naveli kako pada sve jače i jače, a da su i ralice u pogonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IstraIN donosi da je grmljavinsko nevrijeme zahvatilo Istru, a u Puli je oko 15 sati pala i tuča, a lovac na munje Sendi Smoljo uhvatio je munje kako paraju nebom.

Image
Foto: Sendi Smoljo

U Rovinju je grom udario u kuću, proširio se požar te su intervenirali i vatrogasci te na sreću ugasili plamen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sendi Smoljo

Zabijelio se Platak, a u Gorskom kotaru večeras je počelo sniježiti

Inače, hladna fronta stiže nam preko Slovenije gdje su također najavili snijeg u nići na utorak osobito u mjestima iznad oko 500 metara. Ponegdje u nizinama ponovno su se mogle vidjeti snježne pahulje. Agencija za zaštitu okoliša izdala je narančasto upozorenje za danas i sutra za cijelu zemlju. Tijekom noći padaline će pojačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Hrvatske večeras i tijekom iduće noći se preko Jadrana premješta jedna manja genovska ciklona s kojom se uz dotok hladnijeg zraka sa sjevera kontinenta spušta snježna granica na otprilike 900 ili 1000 m nadmorske visine. Bit će izraženije kiše na zapadu zemlje, a noćas ponegdje i jakog snijega u tom višem gorju pa će se stvarati snježni pokrivač, prvenstveno u Gorskom kotaru od 5 do 15 cm visine, kazao je RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo