'U panici i strahu smo, bojimo se i poštara'

U Hrvatskoj je trenutačno 2.350.000 kredita koje treba otplaćivati. Dijelu građana to je sve teže, a neki - zbog pogoršane gospodarske situacije - više ne mogu podmirivati svoje obveze.

23.1.2015.
6:38
VOYO logo

Takva je i sudbina obitelji Planinac u Negoslavcima kraj Vukovara kojoj prijeti deložacija. Nemaju dug u švicarcima, ali kredit je kredit, a dogode se i okolnosti na koje se ne može utjecati.

Ostali na 600 kn primanja mjesečno

Obitelj je digla kunski kredit u iznosu 110.000 kuna i sedam godina ga je uredno plaćala. No, tada je gospodin Planinac dobio otkaz i ostali su na svega 600 kuna mjesečnih primanja od dječjeg doplatka. U banci su tražili moratorij na plaćanje kredita, no njihov je zahtjev bio odbijen, objavila je u svom Dnevniku Nova TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Udruga 'Blokirani' nam je puno pomogla. Oni su se uključili u rješenje s ministricom Opačić da nas se ne deložira jer nam je ovršnik 26.12. procijenio kuću, čekamo rješenje o procjeni kuće', rekla je gospođa Planinac.

''U panici i strahu smo, bojimo se i poštara, jedina nam je na nada udruga 'Blokirani'', dodaje ona te govori kako ne očekuje da će joj država na bilo koji način pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zivot-u-dugu-ja-izlaz-ne-vidim-bojimo-se-i-postara---369630.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo