OPET NESTABILNO /

Još u nedjelju sunčano i vruće, a onda stiže promjena. Evo što nas sve očekuje

U novom tjednu promjenjivije i nestabilnije - mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom

Sven Vorkapić

8.6.2024.
7:37
VOYO logo

Nastavljaju se vrući i sunčani dani. Međutim, sjevernije od naših krajeva se sve do ponedjeljka zadržava ova fronta, pa će povremeno malo vlage stići i do naših, uglavnom sjevernih krajeva. U takvoj situaciji u noći u Međimurju i Podravini može biti koji izraženiji pljusak, ali već ujutro i prijepodne pretežno sunčano, kao i u ostatku zemlje.

Vjetar većinom slab ili će potpuno izostati, a temperatura ujutro uglavnom malo viša od današnje. Nakon tople noći na dalmatinskoj obali i otocima između 20 i 22 °C, drugdje 17, 18 °C, a samo u gorju i zaobalju nekoliko stupnjeva manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj moguć je jači razvoj oblaka i tuča, osobito prema večeri u Zagorju, Međimurju i Podravini. Vjetar uglavnom slab, samo u Zagorju ponegdje umjeren jugozapadnjak, a temperatura slična današnjoj. Vruće na oko 30 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijem barem djelomice sunčano, samo uz oblake dnevnog razvoja. Ostaje uglavnom suho, samo na zapadu regije može biti pokojeg kratkotrajnog pljuska praćenog grmljavinom, ali navečer i u noći u Podravini mogu biti prolazno izraženiji. Vjetar većinom slab istočni, a temperatura bez veće promjene - između 29 i 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, većinom samo uz visoke koprenaste oblake, dok će u zaobalju biti malo oblaka dnevnog razvoja. Puhat će slab do rijetko gdje umjeren vjetar s mora te će biti vruće - 29 do 31°C, u zaleđu moguće i do visokih 33 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, dok u gorju i unutrašnjosti Istre uz umjeren dnevni razvoj oblaka postoji mogućnost za poneki grmljavinski pljusak, samo lokalno izraženiji. Puhat će uglavnom slab vjetar s mora, a temperatura između 28 i 30 °C.

PROGNOZA ZA KOPNO i MORE

Još u nedjelju na kopnu pretežno sunčano, uglavnom suho i vruće, a zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak. U novom tjednu promjenjivije i nestabilnije - mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, u središnjim predjelima u ponedjeljak moguće lokalno izraženiji. Od utorka malo manje toplo - temperatura ispod 30 °C.

Na Jadranu slično, sve do kraja vikenda pretežno sunčano i vruće, a potom promjenjivije i nestabilnije. Mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom većinom na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji oborine biti rjeđe i sporadične te većinom ograničene na zaleđe. Zapuhat će slabo do umjereno jugo, u srijedu najprije podno Velebita prolazno bura, dok se temperatura neće značajnije mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo