OGROMNA NAVALA / Nevjerojatno koliko je u Hrvatskoj do sada prodano kućnih testova na covid: 'Čim dođu, prodaju se iste sekunde!'

Image
Foto: Profimedia

Mislim da je u Hrvatskoj u zadnja dva ili tri mjeseca sigurno prodano milijun komada covid-testova za samokontrolu. Tu govorimo o mjesecu kolovozu, rujnu, listopadu i nekoliko dana studenoga, izjavio je Jakov Radošević

10.11.2021.
10:27
Profimedia
VOYO logo

Oko milijun komada covid-testova za samokontrolu prodano je u hrvatskim ljekarnama u posljednja tri mjeseca i nekoliko dana studenoga, a prodaja i dalje raste.

Tu je procjenu Hini u srijedu potvrdio član Uprave Medike Jakov Radošević i kazao da se svi testovi koji dođu u ljekarne prodaju iste sekunde, pa je tako konkretno od brojnih veledrogerija u zemlji samo Medika u posljednja dva mjeseca prodala oko 450 tisuća covid-testova za samokontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO OBUZDATI EPIDEMIJU? /

Razmatra se model koji ne bi poštedio ni cijepljene; Imunolog tvrdi: 'Nema šanse, to si nitko ne može priuštiti'

Image
KAKO OBUZDATI EPIDEMIJU? /

Razmatra se model koji ne bi poštedio ni cijepljene; Imunolog tvrdi: 'Nema šanse, to si nitko ne može priuštiti'

'U zadnja dva ili tri mjeseca sigurno je prodano milijun komada'

"Da, mislim da je u Hrvatskoj u zadnja dva ili tri mjeseca sigurno prodano milijun komada covid testova za samokontrolu. Tu govorimo o mjesecu kolovozu, rujnu, listopadu i nekoliko dana studenoga", izjavio je Radošević.

A da je informacija o sve većoj prodaji covi- testova za samokontrolu točna potvrdio je i prvi čovjek Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije, Ante Mihanović, koji je Hini otkrio da su konkretno u utorak imali rekordan dan u kojem su u njihovim ljekarnama prodali više od 1100 kućnih testova za covid-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da biste što bolje razumjeli kako to ide kazat ću vam da smo u našim ljekarnama potkraj svibnja, odmah nakon što su stigli ti testovi u ljekarnu, prodali 73 komada, u lipnju je prodano 336 komada, srpnju 3196, kolovozu 6719, rujnu 6754, listopadu 9877, a do jučer 7392. S tim da nam je jučer bio rekordan dan s više od 1100 prodanih testova", objasnio je Mihanović.

Prosječna cijena je tridesetak kuna

Napomenuo je kako je prosječna cijena covid-testa za samokontrolu tridesetak kuna, da su otkad su testovi stigli prodali njih oko 35 tisuća te da je njihova sigurnost jako visoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da su se opskrbili dovoljnim brojem testova jer su, kao što se sada i pokazalo, pretpostavljali da će u pojedinim ljekarnama doći do njihove nestašice.

"Točno je da smo povukli veće količine testova, tako da ih u našim ljekarnama ima dovoljno. To smo napravili radi naših pacijenata da imaju dostupne testove", rekao je Mihanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo