LOKALNI IZBORI JOŠ NISU GOTOVI / U dva grada ponavljanje izbora, a u jednoj općini i treći krug

Image
Foto: PIXSELL, Daniel Kasap

U Kraljevcu na Sutli bit će održan i treći krug glasovanja u koji su ušle kandidatkinje s najvećem brojem glasova u drugom krugu

31.5.2021.
13:54
PIXSELL, Daniel Kasap
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo (DIP) potvrdilo je u ponedjeljak da će se treći krug lokalnih izbora održati u samo jednoj, zagorskoj općini Kraljevec na Sutli, a da će se izbori ponoviti u dva grada i u jednoj općini na po jednom biračkom mjestu.  

Višak listića u glasačkim kutijama

U Općini Kraljevec na Sutli za dva će se tjedna, 13. lipnja, održati treći krug glasovanja u koji su ušle kandidatkinje s najvećem brojem glasova u drugom krugu Blanka Stipčić Berić (SDP) i nezavisna Danijela Pongrac. Od troje kandidata, koliko ih je bilo u drugom krugu, u nedjelju niti jedan nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu, više od 50 posto, pa će se načelnica izabrati u trećem krugu. Zbog viška glasačkih listića u glasačkoj kutiji, izbori će se u iduću nedjelju, 6. lipnja ponoviti na po jednom biračkom mjestu u gradovima Cresu i Petrinji te u slavonskoj općini Jarmina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Iz DIP-a napominju da još traju rokovi za zaštitu izbornog prava te da je moguće i ulaganje prigovora na odluke nadležnih izbornih povjerenstava vezano uz naprijed navedeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo