NA RUBU PRAGA / Amsterdamska oprezna oko mandata: 'U puno utakmica iznenađenje se dogodilo na kraju'

Jedan mandat prema anketama za sada je ono što smo mi realno i očekivali, rekao je Bahtijarević

26.5.2019.
20:25
VOYO logo

Prema rezultatu izlazne ankete agencije Ipsos, Amsterdamska koalicija osvaja jedan mandat u Europskom parlamentu s 5,47 posto. 

Predsjednik Demokrata, koji su dio Amsterdamske koalicije, Mirando Mrsić za RTL je rekao je da je jedan mandat, koji im predviđa izlazna anketa, očekivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Od početka smo očekivali jedan mandat. Ovo je dokaz da se može napraviti koalicija stranaka koja će na sljedećim izborima za hrvatski parlament pokazati svoju snagu", rekao je Mrsić i dodao da je to bilo zagrijavanje za sljedeće izbore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo svoju snagu i idemo dalje", kazao je Mrsić. Na pitanje kako se on nije našao na listi za Europski parlament odgovorio je da su Demokrati mlada stranka i da postoje samo godinu dana. "Pokazujemo svoju snagu i pokazat ćemo je na parlamentarnim izborima, a moje mjesto je tu, u Hrvatskoj", zaključio je Mrsić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat HSS-a na izborima za Europski parlament na listi Amsterdamske koalicije Zoran Bahtijarević izjavio je u nedjelju nakon objave izlaznih anketa da je jedan mandat, koliko po anketama osvaja koalicija, realan rezultat, te da bi sve preko toga bilo iznenađenje.

Image

Iščekivanje rezultata europskih izbora! Evo kakva atmosfera je vladala u stožeru Amsterdamske koalicije

Image

Iščekivanje rezultata europskih izbora! Evo kakva atmosfera je vladala u stožeru Amsterdamske koalicije

"Jedan mandat prema anketama za sada je ono što smo mi realno i očekivali", izjavio je Bahtijarević u izbornom stožeru nakon objave izlaznih anketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bahtijarević, kao liječnik nogometne reprezentacije, kaže i kako ga je 30 godina nogometne klupe naučilo da se ni jedna utakmica nije dobila ni izgubila u prvim minutama te da će zato pričekati da sudac odsvira kraj prije nego što kaže je li zadovoljan rezultatima izbora za EU parlament.

"Puno je utakmica u kojima je u 90. minuti dolazilo do iznenađenja, ovo su samo izlazne ankete", rekao je Bahtijarević Hini. Bahtijarević kaže i da su ovo bili iznimno čudni izbori s izuzetno dugom kampanjom i s malim interesom građana tako da ga na ovim izborima doista ništa ne može iznenaditi, pa ga tako ni ne iznenađuje da Most nije prešao izborni prag, dok su ga, po anketama, prešle neke liste koje nisu bili favoriti, poput nezavisne liste Mislava Kolakušića, Suverenista i Nezavisnih za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sugerirali smo našima da daju preferencijalni glas"

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja za RTL je kazao da je otpočetka govorio da Amsterdamska koalicija može dobiti jedan mandat. "A jedan mandat je raspon od 5 do 10 posto", rekao je Hrelja te dodao kako su rezultati očekivani. 

"Truda je bilo jako puno, u 30 dana sam napravio više od 60 skupova pretežno s umirovljenicima i članovima naše stranke. Teško je ljude uvjeravati protiv nekih stereotipa koji su im usađeni", rekao je Hrelja. Na pitanje vidi li se u Europskom parlamentu rekao je da je to teško reći i da treba pričekati 23 sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo našima sugerirali da daju preferencijalni glas koji se računa i koaliciji i osobi", kazao je Hrelja te dodao kako je najbliži socijalistima, ako uđe u Europski parlament. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo