slučaj 'par centi' / Troskot o kazni frizerki zbog poskupljenja: 'To je ekonomska Udba koja maltretira ljude'

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

Bojanje kose podigla je za devet centi, a dobila kaznu od 3300 eura. Frizerka Sabina Samardžija kaže da je materijal za bojanje poskupio od 5 do 15 posto, a da je ona cijene digla za jedan do dva posto. Danas kaže: 'To je nepravedan udarac na mene i moju firmu'

28.1.2023.
11:41
Igor Šoban/Pixsell
VOYO logo

Nakon što smo u RTL Danas objavili priču vlasnice frizerskog salona Sabine Samardžije iz Zagreba da je podigla cijenu bojanja kose s 19,91 na 20 eura, a žensko šišanje 6,64 na sedam eura pa zaradila kaznu od 3300 kuna, Mostovac Zvonimir Troskot danas joj je dao podršku.

"Mali poduzetnici su objekt progona, stigmatizacije, bičevanja i svaljivanja ekonomske politike vladajuće stranke, lokalnih šerifa i svih koji ne vode dobro lokalne sredine, a niti državu. Nije normalno da predsjednik Vlade prije nekoliko mjeseci kaže da će kava porasti za svega dva centa ili 0,23%, a da onda ljudi dignu cijene za nekoliko centi o kojima je premijer govorio, a onda dolaze inspektori. Nazvali smo ih 'ekonomska Udba' koja maltretira ljude", rekao je Troskot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je da obrtnici i trgovci dobivaju neustavna i protuzakonita rješenja koja su im dodatni teret.

Image
rat s inspektorima /

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

Image
rat s inspektorima /

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

"Moj prekršaj se očito nije mogao oprostiti, možda riješiti opomenom. Odmah mi se uručila najgora moguća verzija, a to je prekršaj i krivnja. Nisam imala više što izgubiti. To je nepravedni udarac na moju firmu i egzistenciju", rekla je vlasnica frizerskog salona koja je i u subotu stala pred novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je da je nove cijene formirala nakon što je zbrojila sve troškove, da ih je minimalno korigirala. Izrazila je žaljenje što je inspektorat gledao ono što je ažurirala najviše, a ne i stavke koje su išle prema potrošačima.

Za bojanje je rekla da je podigla cijene jer su materijali za to poskupjeli od 5 do 15 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ja sam te usluge korigirala između jedan i dva posto, to je između 9 i 40 centi, a kazna je 3300 eura", rekla je frizerka i rekla da ide na sud s tim slučajem.

Cijene je nakon kazne vratila na staro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo