PRVO ILEGALNA GRADNJA, A SADA... / Troskot iznio teške optužbe: 'Vila šefa HEP-a Frane Barbarića na Hvaru je izgrađena novcem hrvatskih građana'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Premijer je konačno odlučio zamijeniti svog štićenika i svog doajena Franu Barbarića zbog ilegalno izgrađene vile na Hvaru. Međutim, ta priča ima još dodatnu stavku , a to je da je ta ilegalna vila izgrađena našim novcem', kazao je Troskot

4.12.2023.
12:37
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot ustvrdio je u ponedjeljak da vila šefa HEP-a Frane Barbarića na otoku Hvaru, osim što je ilegalno izgrađena, je izgrađena novcem hrvatskih građana.

"Premijer je konačno odlučio zamijeniti svog štićenika i svog doajena Franu Barbarića zbog ilegalno izgrađene vile na Hvaru. Međutim, ta priča ima još dodatnu stavku , a to je da je ta ilegalna vila izgrađena našim novcem", kazao je Troskot na konferenciji za novinare u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrdi, Barbarić je kroz donacije i sponzorstva financirao općinu Jelsa, a načelnik općine Nikša Peronja potom financirao dokumentaciju HEP-ovom kooperantu Metkioru Ćurinu za kabliranje, spuštanje kabela u malu uvalu s tek nekoliko kuća, koji je kao protuuslugu Barbariću izgradio vilu.

Image
'nove okolnosti' /

Plenković smijenio Barbarića: 'Nije ovo zbog oporbe, odlazi isključivo zbog bespravne gradnje'

Image
'nove okolnosti' /

Plenković smijenio Barbarića: 'Nije ovo zbog oporbe, odlazi isključivo zbog bespravne gradnje'

"Internim politikama Barbarić je sebi osigurao da može isplaćivati donacije i sponzorstva do 100 tisuća kuna bez odobrenja Uprave i kada se sumira govorimo zapravo o iznosima od nekoliko desetaka milijuna kuna", kazao je Troskot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su svi dokumenti o tome poslani Državnom odvjetništvu koji to istražuje.

Troskot je također poručio kako očekuje da Barbariću budu oduzete sve ovlasti bez isplate otpremnine i da vrati novac kojim je izgrađena vila jer je to „naš novac", a ne da bude nagrađen pozicijom direktora u HEP-u ili saborskog zastupnika u sljedećem mandatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je vila na Hvaru tek 'vrh sante leda' i  da je žalosno kako se Barbarića smjenjuje samo zbog toga, podsjetivši i na druge afere. 

"Afera 'plin za cent'  još nema svoj epilog, a ona ide do samog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića 'koji je asistirao Pavlu Vujnovcu da dočeka taj plin da bi sada tim novcem kupovao Fortenovu", kazao je uz ostalo Troskot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Čekao da završi misa pa smijenio Barbarića bez da ga je obavijestio. Ima li nasljednika?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo