PRIZEMLJILI DOMAĆINE / Trikolori u tri minute razbili ukrajinske snove

Image
Foto: AP Images

Ukrajince je u prvom poluvremenu spašavao njihov vratar Pjatov, ali je potom u samo tri minute, od 53. do 56., njihova, za francuske napadače prespora obrana, primila dva zgoditka, te je poraz momčadi Olega Blohina bio neminovan.

15.6.2012.
20:53
AP Images
VOYO logo

Ukrajina - Francuska 0:2 (0:0)

Donbass Arena, Donjeck. Gledatelja: 52 000. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Menez (53), 0:2 Cabaye (56)

UKRAJINA: Pjatov - Gusjev, Mihalik, Hačheridi, Selin - Jarmolenko (Alijev, 68), Timoščuk, Konopljanka - Nazarenko (Milevskij, 60)- Voronjin (Dević, 46), Ševčenko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Clichy - Cabaye (M'Vila, 68), Diarra - Menez (Martin, 73), Nasri, Ribery - Benzema (Giroud, 76)

DONJECK - Francuska je u Donjecku slavila protiv Ukrajine s 2:0 i tom pobjedom, prvom na velikim natjecanjima nakon čak šest godina, konačno "otjerala zle duhove" s prošlog SP-a u Južnoj Africi, kada se francuska momčad osramotila. Nova Francuska sa izbornikom LaurentomBlancom pokazal je protiv domaćina EURA odličnu igru i kandidaturu za visok plasman na ovom EURU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajince je u prvom poluvremenu spašavao njihov vratar Pjatov, ali je potom u samo tri minute, od 53. do 56., njihova, za francuske napadače prespora obrana, primila dva zgoditka, te je poraz momčadi OlegaBlohina bio neminovan.

Utakmica je ušla u povijest jer je veliko kišno nevrijeme, koje se sručilo na Donjeck baš u trenutku početka, prekinulo dvoboj nakon samo pet minuta igre. To je bila i prva prekinuta utakmica u povijesti EURA u novije doba, ali je teren Šahtara, srećom, izdržao ogromnu količinu vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 57 minuta prekida igrači su se poprilično ohladili tako da uzbuđenja nije bilo sve do 24. minute kada je Jarmolenko iz izgledne prilike pucao pokraj vrata. U 26. minuti uzvraćaju i Francuzi, Menez puca malo iznad grede, a isti igrač je tri minute kasnije propustio ogromnu priliku kada je neometan sa šest metara uputio udarac koji vratar Pjatov čudesno brani.

U 34. minuti Ševčenko je po prvi puta pobjegao francuskoj obrani, ali je pucao ravno u vratara Llorisa. Ukrajinski vratar Pjatov pretvorio se u junaka prvog dijela kada je obranio iz blizine upućen šut glavom Mexesa u 38. minuti. Već na početku drugog dijela Menez je, nakon dvije propuštene prilike, treću iskoristio. Benzema je dodao loptu napadaču PSG-a, koji pogađa bliži kut Pjatova. Taj pogodak je posve šokirao domaćine, koji samo tri minute kasnije primaju i drugi gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benzema je pobnovo bio dodavač, a Cabaye pokraj Gusjeva pogađa sami kut nemoćnog ukrajinskoga vratara. Cabaye je u 64. minuti pogodio i vratnicu, a Francuzi su u završnici propustili priliku i za uvjerljiviju pobjedu.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo