Traži se Tito jer je osigurao plaće i stanove radnicima

3.5.2010.
19:42
VOYO logo

"Tito se traži zbog osnovane sumnje da je 50 godina najstrože zabranjivao rat, izbjeglice, glad, siromaštvo, šovinizam… da je radnicima gradio tvornice, stanove i osiguravao redovite i pristojne plaće… da je svima pružio pravo na besplatno školovanje, liječenje i pristojne penzije… da je građanima osiguravao slobodno kretanje diljem Jugoslavije bez straha i ičije nacionalne i vjerske mržnje…", napisali su aktualni predsjednik društva Ivan Kukolja i donedavni Miško Balija, koji su dodali još nekoliko svojih opservacija glede maršalova lika i djela, piše Slobodna Dalmacija.

Osumnjičeni je tako prema njihovom mišljenju uz već nabrojana djela," radnicima osigurao stalno zaposlenje, pravo na samoupravljanje i oslobodio ih straha od gubitka posla, a time i egzistencije, u čemu i jeste suština slobode čovjeka, a u zatvorima je držao nacionaliste svih nacija da bi osigurao slobodu narodima", zaključili su poklonici Tita, dodavši još da se svi njihovi istomišljenici "imaju smatrati opasnima jer su naoružani argumentima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u Kumrovcu na obljetnicu smrti ne planiraju ništa posebno: cvijeće i vijence položit će uz skulpturu maršala tek članovi kumrovečkog društva, dok će ostali s predsjednikom krovne organizacije Tomom Badovincem u Beograd.

U Beograd bi išli i članovi Društva J. B. Tito koji su bili branitelji, no kako se doznaje, oni tamo ne smiju jer su na srpskom popisu ratnih zločinaca, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004180294006 arti-201003230112006 arti-201003160498006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo