NISU ZA ZABRANE / Trap izvođači o Aleksandri Prijović: 'Svaka čast.' Zabrana cajki u Hrvatskoj? 'Ako nešto ima publiku...'

Image
Foto: Luka Breškić/RTL/Igor Soban/PIXSELL

Osim o njihovim pjesmama, cijelom vizualnom identitetu koji je bitan u glazbi i nadolazećem koncertu u Tvornici, s treperima smo porazgovarali i o zabrani cajki. Isto tako, što misle tko bi od trap izvođača mogao napuniti Arenu Zagreb

Jakov Sedlar

Jakov Sedlar

Od crne kronike i politike do Premier League, Prijovićmanije i trapa - iako mlad, u sve je upućen

2.12.2023.
8:45
Luka Breškić/RTL/Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Prva večer je prošla i pred nama su još četiri spektakularna koncerta, barem tako govore svi oni koji su sinoć bili na prvom od pet rasprodanih koncerata Aleksandre Prijović u Areni Zagreb.

No, u ovom tekstu nećemo pisati o tome kako je bilo na samom koncertu, nego nas je zanimalo što pjevači iz "drugog" žanra misle o Aleksandri Prijović, ali i o zabranama cajki koje su ove godine eskalirale diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako smo nedavno u našem serijalu "Laganih 15" ugostili Jakova (Yung Bude) i Doriana (Dipsi) iz Buntaija koji će napuniti Tvornicu Kulture netom nakon nastupe Prijovićke u Areni.

Image
MOŽEMO SAMO REĆI 'WOW' /

Kakav sinoćnji spektakl! Pogledajte kako je izgledao prvi koncert Aleksandre Prijović u Areni Zagreb

Image
MOŽEMO SAMO REĆI 'WOW' /

Kakav sinoćnji spektakl! Pogledajte kako je izgledao prvi koncert Aleksandre Prijović u Areni Zagreb

Prije svega, za Aleksandru Prijović i njenih pet Arena kratko i jasno poručuju: "Svaka čast."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po mišljenju mnogih, Prijovićka pjeva 'cajke' i to im se ne sviđa, ali s druge strane, ova je pjevačica uspjela ono što nitko drugi prije nje nije i za to joj treba skinuti kapu. Pa što na samu zabranu kažu Yung Bude i Dipsi?

"Nismo za nikakvu zabranu. Ti zabranjuješ nekome da pjeva, a nije da su to ikakvi tekstovi politički orijentirani protiv hrvatske Vlade ili nekoga pa da se to sad zabranjuje. Mislim ako nešto negdje ima publiku, ja ne znam zašto se to ne bi dopustilo. To je baš ono čak malo morbidno", smatra Bude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A vide li se ovi treperi jednog dana kako i sami pjevaju cajke?

"Nikad ne znaš", odmah odgovara Dipsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je meni sad najveći problem jer šta je pjevač cajki? Jer planiram pjesme koje će biti ‘dancehall i Afro-trap', i znam da čim to objavim će netko reći 'evo cajki'. Ali to nema veze s tim, nego ljudi čim čuju reggaeton ritam i bilo što na balkanskom jeziku odmah kažu da je to cajka", smatra Bude.

A tko bi od naših trap izvođača mogao napuniti barem jednu Arenu Zagreb?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vojko, Grše, Z++", kaže Dipsi. "Apsolutno sam siguran da se organizira Drito festival u Areni da bi se prodale sve karte", kaže Jakov.

Tko zna, možda se dogodine stvarno mladi izvođači koji trenutno haraju trap scenom u Hrvatskoj skupe zajedno i rasprodaju zagrebačku Arenu, ostaje za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Počinje Prijovićmanija: U 5 dana će pjevati za 60 000 ljudi! A Mersa na koncert potegnula iz Njemačke: 'Volim ju

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo