(Universal Republic) / TORI AMOS - Abnormally Attracted To Sin

Image

Kao i obično, američka kantautorica ima nekoliko uboda i gomilu materijala kojeg je trebala odbaciti.

14.6.2009.
16:18
VOYO logo

Tori Amos i dalje predstavlja interesrantan spoj alternativnog rocka i kantautorica sedamdesetih tipa Joni Mitchell, što je čini nekom komercijalnijom verzijom PJ Harvey ili Patti Smith.

Iz nekog razloga, međutim, uvijek snima barem 25 minuta preduge albume pa nam se, kao u ovom slučaju, dogodi da zbog preproduktivnosti zaboravimo fantastičan start s trip-hop baladom "Give" i prekrasnim komadom piano-heavy popa "Welcome To England". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude gora, nakon nekolicine kikseva, ponovno nas čekaju ogledni primjerci kabareta za 21. stoljeće ("That Guy") i vokalnog jazza ("Mary Jane"), zbog čega postajemo sve sigurniji da je "Abnormally Attracted To Sin" mogao biti remek-djelo da se 46-godišnja kćerka metodističkog svećenika malo sabrala.

Neke tekstove, poput onih u naslovnoj pjesmi i "500 Miles", trebala bi sačuvati i na sljedećim albumima obogatiti boljim glazbenim rješenjima, dok "Maybe California" i "Fire To Your Plain" zahtijevaju dijametralno suprotnu strategiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to nam jasno ukazuje na navedeni problem koji proizlazi iz činjenice da Tori snima vrlo rijetko, a kad to radi objavi što god joj padne na pamet. Zato, snimaj češće, ženska glavo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo