TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: / 'HDZ se ne želi razvesti od Bandića i očito Vanđelić na to nije pristao'

Image

Najvažnije točke njegovih budućih planova su, kaže, zatvaranje odlagališta Jakuševac i uspostavljanje sustava prikupljanja odvojenog otpada, kao i bolnica u Novom Zagrebu

3.2.2021.
23:40
VOYO logo

Saborski zastupnik zeleno-lijevog bloka i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević, gostovao je u RTL Direktu gdje je komentirao odluku Damira Vanđelića da ipak ne bude HDZ-ov čovjek za tu utrku.

Na pitanje je li ga iznenadila ta odluka, Tomašević je rekao da je "šteta zbog fotki s potkošuljom i lopatom koje smo vidjeli u velikim intervjuima u dnevnim listovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se bavio s drugim kandidatima jer imam jasnu viziju i jasan cilj. Sve ovo drugo su neke distrakcije sa strane. No, s obzirom na sve naslovnice ovih dana, očito ga je HDZ pripremao kao kandidata ovih dana, ali je negdje puklo. Mislim da puklo na tome što se HDZ ne želi razvesti od Milana Bandića i očito Vanđelić na to nije pristao", rekao je Tomašević.

'Suradnja Bandića i HDZ-a i dalje traje'

Navodi kako se to vidi iz izjava predsjednika gradskog HDZ-a koji je rekao kako između HDZ-a i Bandića nema nikakvih trvenja te da je koalicija stabilna. "Oni već pet godina vladaju gradom zajedno. Mnogi su naivno mislili da nakon parlamentarnih izbora, kada više Plenković ne ovisi o Bandićevim žetončićima u Saboru, da će ta suradnja puknuti, ali ona je interesna i puno dublja jer su na vlasti u gradu već pet godina i to ide dalje", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za koaliciju s Radničkom frontom kaže da je prekinuta jer nije bilo dobre suradnje. "Ja sam i dalje zeleno-lijevo, anarhist nisam, ali panker u duši jesam", kaže Tomašević.

"Tko god se hoće kandidirati neka se kandidira. Vidimo u ova zadnja tri tjedna, svaki tjedan odustane kandidat jedan. Prije tri tjedna Otto Barić, prošli Gordan Maras, danas Damir Vanđelić", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bandić loše stoji'

Kaže kako Bandiću kampanja baš i ne uspijeva kod građana. "Vidim reakcije građana kada odem u Sesvete, Gornju i Donju Dubravu pa mi kažu bio je Bandić i nije baš bilo ljudi. I dosta su kritični čak i njegovi vijećnici prema njemu. A reakcije koje vidim kod ljudi u tim kvartovima su jako pozitivne i to me puni optimizmom", rekao je Tomašević te dodao kako zagrebački gradonačelnik i po anketama stoji loše.

Najvažnije točke njegovih budućih planova su, kaže, zatvaranje odlagališta Jakuševac i uspostavljanje sustava prikupljanja odvojenog otpada, kao i bolnica u Novom Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je posebno problem kada su potresi jer imamo jako puno mostova preko Save koji uopće nisu protupotresno građeni", kazao je.

"Mi u Zagrebu imamo Osnovnu školu Horvati iz 19. stoljeća, a tamo se još uvijek održava nastava", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za adaptaciju starih škola i izgradnju novih štola prošle godine je u Zagrebu potrošeno 90 milijuna kuna. Dan nakon potresa u Petrinji je Gradska uprava raspisala natječaj za dekorativnu javnu rasvjetu na Mostu slobode u vrijednosti 22 milijuna kuna", upozorio je te dodao kako treba zaustaviti "razvojni koncept izvana gladac, iznutra jadac".

'Obnova će ovim tempom trajati sto godina'

Državu je okrivio što godinu dana od potresa i dalje nije krenula obnova. "Malo novca se odvojilo u proračunu. Samo 240 milijuna kuna, a procjenjuje se da je trošak za obnovu 40 milijardi kuna. Tim tempom obnova će trajati sto godina", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo