ŠTO SE DOGAĐALO U SDP-U /

Tomislav Saucha: 'Bero ne govori istinu! Nazvao sam ga i rekao kako ću glasati'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Saucha tvrdi da nije istina da Bernardić nije znao kako će glasati te da mu je otvoreno rekao da zna da nemaju novca za kampanju i da je ovo sve zajedno besmisleno

5.5.2017.
8:50
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

"Nije točno da nitko iz SDP-a nije sa mnom bio u kontaktu. Ja sam se u srijedu čuo s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem. On je znao kako ću glasati. Najprije me zvao Arsen Bauk, ali se njemu nisam javio. Ali kada sam vidio Berinu izjavu da će biti jako sumnjivo ako se ne pojavim na glasanju, nazvao sam ga i pitao kakva mu je to izjava", ispričao je Tomislav Saucha za Jutarnji list.

Saucha naglašava da ga nitko iz HDZ-a na to nije nagovarao, a jedini pritisak kojemu je bio izložen bio je iz SDP-a te je svjestan percepcije koja o njemu vlada i da svi misle da mu je HDZ obećao pomoć u obrani od USKOK-ove optužbe da je kao predstojnik Ureda premijera u vrijeme Vlade Zorana Milanovića lažirao dnevnice i potkradao državnu blagajnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni mi tu ne mogu pomoći. Da mogu, onda bi pomogli sebi i svojima iz HDZ-a", izjavio je Saucha koji tvrdi da nije znao da će njegov glas presuditi.

"Rekao sam Beri kada sam ga nazvao da mi je zlo, da nisam dobro, da već danima ne jedem i da ne bih došao u Sabor", istaknuo je Saucha i naglasio da je i u srijedu Bernardiću ponovio da neće glasati za opoziv ministra Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina da to nije znao!", tvrdi Saucha, dodavši da je ovo najteže što parlamentarac može napraviti, jer kada si u Saboru u pravilu djeluješ u čoporu i ne istupaš sam.

"Kada se na Klubu razgovaralo o pokretanju njegova opoziva, rekao sam da smatram kako je to pogrešan potez i otvoreno sam Beri kazao da ga u to guraju ljudi koji mu ne žele dobro, koji žele da izgubi na izborima i onda ga se riješe", rekao je Saucha, naglasivši kako su svi čuli da on ima problem s opozivom Marića.

"Ovo na što su Bernardića nagovorili je katastrofa za njega i stranku. Otvoreno sam mu rekao da znam kako se iz ovog ne može iskobeljati. Znam da nemamo novca za kampanju i da je ovo sve zajedno besmisleno. Rekao sam mu da ga pojedinci u stranci guraju u izbore koje će izgubiti kako je dugačak i širok, i onda leti njegova glava. U srijedu smo o tome razgovarali", izjavio je Saucha za Jutarnji list.

Također je kazao da je na saborskom hodniku sreo Gordana Jandrokovića i da mu je tom prilikom rekao kako nije za opoziv Marića. Naglašava, međutim, da nije bio ni u kakvom dogovoru s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike