slučaj mrtvačnica / Tomaševića pitali o povjerenju ravnateljici KB Sveti Duh. 'Je li vam neugodno jer je nagrađena?'

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

Zagrebački HDZ, koji je ranije uputio zahtjev za smjenu ravnateljice Šimundić

23.5.2023.
11:58
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovarao je u utorak na pitanja gradskih zastupnika oko povjerenja ravnateljice Kliničke bolnice Sveti Duh Ana-Marije Šimundić, istaknuvši da Upravno vijeće te bolnice nije imalo negativne komentare na njezin rad.

Zagrebački HDZ, koji je ranije uputio zahtjev za smjenu ravnateljice Šimundić, na aktualnom satu zatražio je očitovanje gradonačelnika Tomaševića o povjerenju u rad ravnateljice Šimundić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hoćete li zatražiti od predsjednika Upravnog vijeća razrješenje ravnateljice KB Sveti Duh”, upitao je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i citirao zakonske odredbe, prema kojima se ravnateljica može razriješiti ukoliko se utvrde nepravilnosti u njenom radu.

Pozvao se na njezine postupke u slučaju odlaganja mrtvih tijela na pod mrtvačnice na Zavodu za patologiju, no Tomašević je istaknuo da je Šimundić započela rješavati taj problem, koji očito postoji posljednjih 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ANA-MARIJA ŠIMUNDIĆ /

Pogledajte cijeli intervju ravnateljice KB Sveti Duh za Danas: 'Moja odgovornost je upravljati bolnicom'

Image
ANA-MARIJA ŠIMUNDIĆ /

Pogledajte cijeli intervju ravnateljice KB Sveti Duh za Danas: 'Moja odgovornost je upravljati bolnicom'

“Ravnateljica Šimundić je podnijela sve informacije vezane za problem na patologiji, i sve što je poduzela da se to riješi sustavno, i na to nije bilo nikakvih negativnih komentara od svih članova Upravnog vijeća”, dodao je.

Na pitanje HDZ-ovca Marija Župana je li Gradskoj vlasti barem neugodno zbog toga što su ju predložili za Nagradu Grada Zagreba, Tomašević je istaknuo da je Šimundić predložena jer je omogućila ostvarivanje zakonsko zajamčenog prava pobačaja na zahtjev u toj ustanovi, zbog čega je nagrađena. Međutim, istaknuo je da Šimundić neće prihvatiti novčani dio nagrade od 50 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šimundić je, s obzirom da je dužnosnica, podnijela zahtjev za mišljenje Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, a ako ga i primi, donirat će ga”, istaknuo je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo