IMA IH JOŠ... /

Na zagrebačke tračnice stižu novi tramvaji! Tomašević sve potpisao: 'Na ovome nećemo stati'

Ukupno će to biti 200 milijuna eura ulaganja u nove tramvaje. Prema Tomaševićevim najavama, tramvaji koji očekuju Zagrepčane bit će moderni, udobniji i prilagođeni osobama s invaliditetom, a u jednom će se tramvaju moći voziti 115 putnika

3.9.2024.
14:07
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave društva Končar - Električna vozila Josip Ninić potpisali su utorak Ugovor o isporuci novih 20 niskopodnih tramvaja za ZET. Tomašević je najavio da je riječ o 20 dodatnih tramvaja, a uz njih je već 20 u proizvodnji, poručio je.

"Ovo će biti prvi novi tramvaji na zagrebačkim tračnicama nakon punih 15 godina, a prve očekujemo već do proljeća sljedeće godine. Uz to, Zagreb je jedan od rijetkih gradova koji tramvaje proizvodi u svom gradu od strane domaćeg proizvođača", istaknuo je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, istaknuo je: "na ovome nećemo stati, do kraja godine ZET će raspisati natječaj za 40 dužih niskopodnih tramvaja, vrijednosti oko 120 milijuna eura". Ukupno će to biti 200 milijuna eura ulaganja u nove tramvaje. Prema Tomaševićevim najavama, tramvaji koji očekuju Zagrepčane bit će moderni, udobniji i prilagođeni osobama s invaliditetom, a u jednom će se tramvaju moći voziti 115 putnika, rekao je to predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović.

"Tramvaji koji su postali i zagrebački simbol i jedan od tehnički najsloženijih hrvatskih proizvoda pravi su primjer sinergije lokalne zajednice i domaće industrije kojoj ćemo težiti i dalje", rekli su iz Končara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Obnovljen dio Jadranskog mosta, ali radovi se sele na drugu stranu. Doznajemo kada će njime opet tramvaji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo