'Kupujte hrvatsko' /

Tolušić napao Lidl i Kaufland: '90% njihovog kruha i pekarskih proizvoda je iz uvoza'

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ističe da se većina pekarskih proizvoda u trgovačkim lancima uvozi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske

13.7.2017.
9:51
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

"U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna", započinje objavu Tolušić na Facebooku.

Objavivši slike pekarskih proizvoda iz trgovačkog lanca Kauflanda, Tolušić je upozorio da se većina istih ne proizvodi u Hrvatskoj, bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više:

>> Poznati trgovački lanac na tapeti: 'Fino reš pečeni hot dog u pecivu starom jedno tjedan dana... mljac'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Direkt u špeceraju: koji trgovački lanac većinom prodaje uvozno voće i povrće, a koji domaće?

"Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske. Bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu i vrijedne pekare. 90% proizvoda koje vidite na slikama (u ovom slučaju se radi o Kauflandu, ali isto je i u Lidlu i drugim lancima) NE dolaze iz Hrvatske", objavio je ministar poljoprivrede.

Tolušić naglašava da Ministarstvo ne može zabraniti uvoz, ali može reći potrošačima da kupuje hrvatske proizvode i voditi brigu o domaćim poljoprivrednicima.

"Gledajte deklaracije i na kruhu i pecivu, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene hrvatsko", poručuje Tolušić potrošačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelokupnu objavu možete pogledati u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo