posljedica petrovljeve prijave /

Todorićevi sinovi angažirali Prodanovića zbog krivotvorenih izvješća?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Odvjetnik Veljko Miljević za tiskani Večernji poručuje kako nema teorije da Ivica Todorić odgovara za financijska izvješća jer ih sigurno nije radio on nego niže razine

7.4.2017.
8:35
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer su tijekom popodneva trajali policijski izvidi posljedica kaznene prijave koju je, 'kao građanin', podnio predsjednik Sabora Božo Petrov.

Ravnateljstvo policije potvrdilo je u četvrtak poslijepodne da policija temeljem naloga državnog odvjetništva "provode izvide" u Agrokoru. Iako nisu htjeli objasniti o čemu se točno radi, Petrov je dao naslutiti da želi ispitati je li koncern dulje vrijeme krivotvorio financijska izvješća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O podnošenju prijave Državnom odvjetništvu protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića, Petrov je izvijestio prošlog tjedna nakon sastanka u Vladi. Kazao je da je prijavu temeljio "na onome što se dalo čuti iz medija".

Odvjetnik Veljko Miljević za tiskani Večernji poručuje kako nema teorije da Ivica Todorić odgovara za financijska izvješća jer ih sigurno nije radio on nego niže razine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li angažirali odvjetnika?

Puno ozbiljnije Kazneni zakon tretira situaciju u kojoj se krivotvoreno izvješće koristi kako bi tvrtka dobila kredit koji inače ne bi mogla dobiti na temelju svog poslovanja.

Takvi slučajevi pokriveni su kaznenim dijelom prevare u gospodarskom poslovanju za koje su zapriječene visoke zatvorske kazne, pogotovo ako je kredit dobiven u međunarodnom poslovanju.

Miljević tumači da istražitelji u tim slučajevima prate trag novca, odnosno utvrđuju tko je u ime kompanije potpisao kredit.

Večernjak je dobio dojavu da su Todorićevi sinovi Ivan i Ante u nedjelju viđeni kako ulaze u kuću odvjetnika Čede Prodanović, kao i fotografiju njegova automobila pred kućom na uglu Kozarčeve i Kukuljevićeve ulice u Zagrebu. U Agrokoru, međutim, nisu željeli potvrditi jesu li angažirali Prodanovića ili bilo kojeg drugog odvjetnika koji će ih zastupati u ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo