Vodeći u Srednjoj Europi /

Todorić sprema pravnu ofenzivu: angažirao i moćnu odvjetničku kuću s vojskom od 340 odvjetnika?

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Najavivši da će poduzeti 'sve pravne radnje koje su mu na raspolaganju, kako u Hrvatskoj, tako i pred međunarodnim tijelima', u javnost izlaze imena Todorićevih odvjetnika

2.10.2017.
14:40
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Todorić na blogu je potvrdio glasine da je angažirao najpoznatiji odvjetnički dvojac Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića, no nagađa se da je tim pojačao odvjetničkom kućom Wolf Theiss, javlja tportal.

Riječ je o vodećoj odvjetničkoj kući u Srednjoj i Južnoj Europi, koja ima urede u 13 zemalja i zapošljava 340 odvjetnika. Specijalizirani su za bankarstvo, financije, gospodarski kriminal, tržišta kapitala, energetiku, preuzimanja i spajanja, sporove svih vrsta, znanost, nekretnine te maloprodaju i poreze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov zagrebački ured vodi Luka Tadić-Čolić. Poznati su u korporativnim krugovima jer su radili na poslovima najvećim preuzimanja kompanija u Hrvatskoj. Savjetovali su Spar oko preuzimanja Bille, kao i BAT-ovu kupnju TDR-a. Vlada ih je angažirala kao konzultante za monetizaciju autocesta. Za taj posao, zajedno s Erste grupom i Deloitteom, naplatili su 50,8 milijuna kuna, javlja tportal.

Todorić je najavio tužbe protiv Republike Hrvatske, optužujući Vladu za ucjenu i prisilu da aktivira lex Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo