Sustavna prijevara / Todorić lažirao bilance za dvije milijarde eura? 'Nema nikakve sumnje da se radi o kaznenim djelima'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Tjednik Nacional neslužbeno doznaje da izvješće međunarodne revizorske kuće, koje će biti objavljeno u idućim danima, pokazuje da je Todorić lažirao bilance Agrokora za dvije milijarde eura

26.9.2017.
13:33
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Prema neslužbenim informacijama Nacionala, Ivica Todorić mogao bi se uskoro suočiti s optužbama da je odgovoran za najveću sustavnu prijevaru u povijesti hrvatske države, vrijednu dvije milijarde eura. Za optužbe bi mogli odgovarati i brojni njegovi suradnici.

Izvješće revizorske kuće Pricewaterhouse Coopers, naime, moglo bi potvrditi nagađanja da su Agrokorove poslovne knjige lažirane. Neslužbeno, razlika između stvarnog i bilančnog stanja iznosi oko dvije milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje i da je gubitak Agrokora u prošlog godini iznosio 20 milijardi kuna. Dok se odbiju međunarodna potraživanja tvrtki unutar koncerna i izvrše drugi računovodstveni otpisi, gubitak bi naposljetku mogao biti između 12 i 15 milijardi kuna.

Revizori su navodno najveće manipulacije i lažiranja utvrdili prilikom procjene vrijednosti pojedinih robnih marki, njihova goodwilla i vrijednosti know-how tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema nikakve sumnje da se radi o kaznenim djelima. Za njih su odgovorni Ivica Todorić, ali i gotovo kompletna uprava koncerna, a moguće i pojedinci iz tvrtki unutar koncerna. Svi koji su uključeni u lanac u kome se formirala lažna vrijednost firme mogli bi se brzo suočiti s pravnim problemima, naročito kada revizori i službeno okončaju svoj posao', izjavio je za Nacional izvor upućen u zbivanja u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo