NEPONOVLJIVA JOSIPA / 'To nije moj posao! To je moja strast, smisao postojanja!'

Zvuči gotovo nevjerojatno, ali otkada je objavljen prvi album Josipe Lisac 'Dnevnik jedne ljubavi' prošlo je čak četrdeset godina. Ti su hitovi odgojili i još uvijek odgajaju mnoge generacije, a svoj vrhunac doživjet će ovog ljeta u pulskoj Areni. Svoja sjećanja na protekla desetljeća, ali i oštar komentar na današnju glazbenu scenu, podijelila je s kamerama Exkluziv Tabloida.

19.7.2013.
18:11
VOYO logo

Josipa Lisac se ovih dana temeljito priprema za još jedan koncert života.

"Imam koncert u Puli 10. kolovoza. Prvi puta samostalni koncert u Puli u Areni", kazala je diva glazbene scene u Hrvatskoj.

Osam dana prije Pule svojim će glasom i uvijek zanimljivim stasom uveseliti i Zadrane. Ljetna mini turneja zapravo je 40-a obljetnica njenog prvog albuma 'Dnevnik jedne ljubavi'. Josipa se toj obljetnici veseli kao što se svojim nastupima radovala i prije 40 godina.

Upitana misli li i dalje kako je pjevanje najbolji posao na svijetu, Lisac je odgovorila kako to nije posao.

"U tome je stvar. To nije posao. To je strast, smisao mog postojanja", istaknula je.

"To nije navika, to nije rutina. Niti za boga, to nije rutina! I ne smije postati jer čim postaje rutina, čim postaje nešto što odrađuješ, to je gotovo. Gotovo je s kreativnošću, gotovo je sa zanosom, gotovo je sa entuzijazmom", naglasila je.

Josipa je priznala kako je i 'dalje na svome putu' te da ne misli da je negdje skrenula i izgubila se.

"Sigurno da postoje neke stvari u životu gdje bih rekla 'pa to mi baš možda nije trebalo', ali to nisu bili nikakvi kompromisi zbog kojih bi meni trebalo biti žao. Ja ću vam sad biti jako iskrena, ja sam još uvijek na svom putu. Nisam nigdje skrenula, ni desno ni lijevo", dodala je.

Ali strana na koju uvijek rado odlazi je golferska. Odlična priprema za turneju, ali i svakodnevicu.

Međutim, glazbenica nije htjela izreći što misli o hrvatskoj glazbi danas, čime je zapravo dala naslutiti kako bi ocijenila aktualne note i rime.

Međutim, ipak je pohvalila izvedbu 'Ave Maria' od Vande Winter na svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Josipine pjesme jednako diraju svaku novu generaciju. Jer ona je zapravo pravo hrvatsko čudo – otkad se prvi put pojavila na sceni do danas uvijek je jednako intrigantna, ali i uvijek jednako zanimljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo