Street Style /

Tko stoji iza najboljih Street Style fotki na zagrebačkim ulicama?

Image
Foto: StreetStyle

Kako profesionalni fotografi fotkaju pametnim telefonima

5.10.2018.
10:00
StreetStyle
VOYO logo

Tko se krije iza najboljih Street Style fotki na zagrebačkim ulicama? Fotograf Bojan Zibar, vlasnik profila @foto_zibar na Instagramu, otkrio nam  je par svojih malih trikova za najbolje Street Style fotke fotkane pametnim telefonom. 

1. Postizanje zamagljene 'blurred' pozadine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jedan od onih trikova koje pametni telefoni do sada nisu imali i mogli smo to postići isključivo profesionalnim fotoaparatom. Sada samo podesim 'portrait mode' na svom Huawei P20 uređaju i on to odrađuje za mene. Stavlja ono bitno u fokus, dok je pozadina savršeno zamagljena donoseći najbolje profesionalne rezultate. 

Image
Foto: StreetStyle

2. Zoom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna odlična stvar je odličan zoom na Leica kameri Huawei P20 uređaja, koji obavezno uključim uz 'portrait mode' kako bi fotke ispale što prirodnije i kako bi modeli izgledali što bolje. S ovakvim postavkama uštedim puno vremena na samom procesu fotografiranja, jer se moj pametni telefon ponaša poput pomagača, davajući mi opcije koje na kameri fotoaparata trebam podešavati dok ne nađem ono što tražim. 

3. Sunce ili hlad

Koliko god je sunce najbolja rasvjeta koju možemo imati, toplo preporučam slikati modele u hladu na sunčanom danu, slike ispadnu puno oštrije i bolje. 

Image

Tko stoji iza najboljih Street Style fotki na zagrebačkim ulicama?

Image

Tko stoji iza najboljih Street Style fotki na zagrebačkim ulicama?

4. Kako pravilno držati pametni telefon?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko o tome ne razmišlja, ali najbolje street style fotke slikane su upravo iz razine prsa ili niže. Jednostavno namjestite kadar, prislonite mobitel u razinu prsa ili čak trbuha i fotkajte! Modeli tako ispadnu mnogo viši, dok nekad iz razine glave mogu izgledati pomalo stisnuto i nezgrapno. Važno je također paziti da imate mirne ruke kako biste izbjegli mutne fotografije. 

5. Biranje najbolje pozadine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najbitnijih stvari je pozadina na kojoj fotografirate. Tu je važno misliti na detalje – izbjegavajte automobile, obični asfalt ili druge neprirodne detalje, a birajte zgodne fasade, zanimljive teksture, ulice, arhitekturu i kipove. Iako nisu u fokusu, pridonose bojama fotografije i cijelom izgledu, a ako ste jako kreativni, možete kombinirati pozadinske boje sa bojama outfita ili drugih elemenata u fokusu. 

Huawei P20 pametni telefon, svojim naprednim mogućnostima dvostruke kamere omogućuje svima da postignu profesionalnu kvalitetu fotografija. Uz ove trikove, to će biti još jednostavnije. Kvalitetu kamere ovog pametnog telefona prepoznao je i Dx0 Mark, koji predstavlja svojevrsnu rang listu najkvalitetnijih kamera mobilnih telefona, koji je Huawijeve uređaje iz P20 serije smjestio na sam vrh ljestvice. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo