LOV NA PUTINOVE OLIGARHE / Vlasništvo vile na Šipanu je misterij: Među potencijalnim vlasnicima Ville Katino spominje se i Dmitrij Medvedev

Vilu Katino od šipanske plemićke obitelji za 4 milijuna eura prije 13 godina kupio je Konstantin Venjaminovič Gološčapov, odnosno njegova tvrtka Mikado

5.3.2022.
8:01
VOYO logo

Diljem EU-a otvorena je sezona lova na Putinove oligarhe i ljude na kojima počiva aparat koji je poslao ruske mladiće u ratni pohod na Ukrajinu, a provjerava se i stogodišnja vila Katina u Šipanskoj Luci, malom otočnom mjestu u dubrovačkom primorju, javlja RTL.

Nitko ne zna tko je njezin stvarni vlasnik, a s Pandorinim dokumentima isplivao je tek dio vlasničkog lanca, od Putinova masera, bivšeg ministra energetike, a sada se na vrhu lanca spominje i skriveni vlasnik Dimitrij Medvedev

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAHTE BJEŽE U SIGURNE LUKE /

Odzvonilo ruskim oligarsima u Hrvatskoj: Na crnoj listi je njih najmanje 80, zamrzava im se imovina

Image
JAHTE BJEŽE U SIGURNE LUKE /

Odzvonilo ruskim oligarsima u Hrvatskoj: Na crnoj listi je njih najmanje 80, zamrzava im se imovina

Vilu Katino od šipanske plemićke obitelji za 4 milijuna eura prije 13 godina kupio je Konstantin Venjaminovič Gološčapov, odnosno njegova tvrtka Mikado. 

Već dugo nema turista

Još 2016. godine Villa Katino registriran je kao smještaj za turiste, no turista već dugo nema, a na vratima stoji znak da se radi o privatnom posjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se u prvom vremenu nakon izgradnje da je bila jedna grupica ljudi, neka obitelj je došla, ali nakon toga nikoga nisam vidio iako nam je jedna gospođa bila spominjala da dolaze neki turisti tu", rekao je predsjednik MO Šipanska Luka Zvonimir Koporčić (HDZ).

"Taj bivši vlasnik kojeg mi isto ne poznajemo, obećao je da će dati 6 milijuna kuna, da će napraviti kanalizaciju, a to je bilo dok nije dobio građevinsku dozvolu", otkriva Marin Muratti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik MO-a Božo Brajović dodaje: "Ja sam komunicirao s Vlastom Pavić, koja je tada vodila cijeli projekt... Mislio sam da je ozbiljna žena, ali je očito lagala, očito su neki drugi interesi iza toga."

Pandorini dokumenti otkrili su da su na 5,5 hektara izgrađene 4 vile za 37,5 milijuna eura zajmova iz offshorea, ali i da je bivši ministar energetike Igor Jusufov vlasnik panamske tvrtke koja je investirala u Mikado, a zatim svojih 90 posto udjela prodala skrivenoj švicarskoj tvrtki Realty Investments.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza dugog vlasničkog lanca sada se spominje i Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik, no niti sami Šipanci ne znaju koliko je to moguće.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo