PEGLAO KARTICU U BORDELU / Tko je uhićeni načelnik Murtera? Dobio je nagradu za je*ača godine, ima OPG, a plaća mu je manja od 10.000 kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na vlasti je od 2016. Nekad je bio u HSS-u, pa prešao u Hrvatsku demokršćansku stranku, a sad je nezavisni

15.2.2023.
11:33
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Murtera Toni Turčinov uhićen je danas zbog navodnih nezakonitosti s općinskim novcem, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. Turčinovo uhićenje potvrdio je i njegov odvjetnik Fran Olujić.

Uz Turčinova, navodno je uhićen još jedan poduzetnik. Istražitelji su u jutarnjim satima krenuli u pretres domova i drugih prostorija zbog prikupljanja dokaza. Osumnjičene potom očekuje i ispitivanje u tužiteljstvu te odluka o pokretanju istrage i određivanju istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine Murter - Kornati pod izvidima se našao i sredinom prošle godine nakon otkrića da je 2019. službenom karticom platio račun od 1560 eura u bordelu u Austriji.

Image
PRETRAŽUJU MU KUĆU /

Uhićen Toni Turčinov, načelnik Murtera koji je postao nacionalna top tema nakon što je proračunski novac trošio u bordelu

Image
PRETRAŽUJU MU KUĆU /

Uhićen Toni Turčinov, načelnik Murtera koji je postao nacionalna top tema nakon što je proračunski novac trošio u bordelu

Turčinov je tada tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najbolji galeb'

Nakon toga su u javnosti počele izlaziti i druge stvari o Turčinovu. Dobio je titulu takozvanog "najboljeg galeba". U sramotnom videu koji je objavio Telegram načelnik Murtera do pozornice je došao na štakama, već prije se žalio na Ahilovu petu. I dok oni koji su mu nagradu dodijelili ne vide ništa sporno, od pravobraniteljice do boraca za ženska prava - nagrada je itekako sporna.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nekoliko mjeseci kasnije procurile su i fotografije načelnika koji tada nije izgledao previše zabrinuto što ga istražuje USKOK već je tulumario u lokalnom klubu u vrlo opuštenom izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš načelnik više nije na bolovanju i na štakama, nego dapače u noćnom provodu. Snimljen je kako trga majicu sa sebe", javili su izvori tada za Telegram te dodali kako je načelnik redovan gost u tom klubu svaki vikend.

Iste godine kad je posjetio klagenfurtski bordel i tamo ispeglao 1560 eura sa službene kartice, načelnik Toni Turčinov se zgražao zbog preskupih kroasana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpnju 2019. objavio je status na Facebooku jer su mu zasmetale cijene na otocima i tom prilikom je prozvao bivšeg ministra Tomislava Tolušića.

"Žalosno je da kad dođe sezona, cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum, Tommy, Studenac, Mlinar i svi ostali. Žalosno je da jedan kroasan dođe u Zagrebu tri puta manje nego u Murteru", požalio se tom prilikom Turčinov i pozvao Tolušića da posjeti Murter i priča o ruralnom razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije u stranci

Inače, načelnik općine Murter - Kornati Toni Turčinov magistar inženjer po zvanju je agronom, a nije član niti jedne političke stranke. Na vlasti je od 2016. Nekad je bio u HSS-u, pa prešao u Hrvatsku demokršćansku stranku, a sad je nezavisni.

Objavio je novu imovinsku karticu u kojoj stoji da prima načelničku plaću u neto iznosu nešto manjem od 10 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik je OPG-a naziva 'Toni Turčinov', a prema podacima iz imovinske kartice dobio je subvenciju Agencije za plaćanje u poljoprivredi u iznosu od 300.000 kuna neto jednokratno. Navodi se i godišnja subvencija iste agencije u iznosu od 6450 kuna. Pod svrhu obje subvencije naveden je "poticaj (potpora) poljoprivrednoj ili drugoj djelatnosti".

Ima kuću, ušteđevinu, kredit...

Nositelj je i kredita u Erste banci, a početni iznos glavnice iznosi 96.634,43 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Murteru ima kuću površine 100 m2 u kojoj je suvlasnik s trećim osobama, približna tržišna vrijednost u trenutku podnošenja imovinske kartice bila joj je 100.000,00 kuna.

Pored toga vlasnik je i motocikla marke Beverly proizvedenog 2011. godine, a čija je vrijednost procijenjena na 10.000,00 kuna. Vlasnik je i štednje od 10.000,00 eura koju je stekao "darovnim ugovorom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo