OPASNE PORUKE S PROSVJEDA / 'Ruđer' se ogradio od genetičara koji govori o integraciji cjepiva u gene: Javio se i imunolog Trobonjača s objašnjenjem

Image
Foto: N1/YouTube/Screenshot

Domazet-Lošo 2007. godine otkrio je metodu genomske filostratigrafije koja kaže da svaki danas živući organizam u svom genomu nosi zapis o svojoj evolucijskoj povijesti

13.11.2021.
18:11
N1/YouTube/Screenshot
VOYO logo

Na današnjem prosvjedu protiv covid mjera, jedan od govornika bio je i hrvatski genetičar Tomislav Domazet-Lošo.

Domazet-Lošo posljednjih je dana pod lupom javnosti zbog svojih izjava o integraciji mRna cjepiva u naše genome, a zbog kojih je reagirao i njegov matični Institut Ruđer Bošković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja je poruka kratka. Živimo u mračnom vremenu u kojemu je istina prešućivana i skrivana. Moja je dužnost braniti znanstvenu istinu! Konačno kažimo dosta. Kažimo dosta ovoj okultnoj pseudoznanosti, koja dolazi iz raznih stožera, savjeta i medija.

Pozivam sve dekane, ravnatelje da organiziraju javni znanstveni skup s temom: integracija mRna cjepiva u naše genome. Skup treba biti javno prenošen, i trebaju biti pozvani svi znanstvenici i jasno ćete vidjeti tko ima kakve argumente. Ovaj minimum istine dugujete ovom napaćenom i osiromašenom narodu. Moja poruka mračnoj pseudoznanosti: odlazite od nas i od naše djece. Neka nas sve obasja istinsko svjetlo", rekao je u subotu na prosvjedu u Zagrebu Domazet-Lošo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROSVJED PROTIV KORONA MJERA /

Plenkovića usporedili s Mengeleom, pogledajte što su još poručili; Studenti policajcima dijelili ruže

Image
PROSVJED PROTIV KORONA MJERA /

Plenkovića usporedili s Mengeleom, pogledajte što su još poručili; Studenti policajcima dijelili ruže

Imunolog odbacio teoriju

Podsjetimo, sličnu je izjavu imao i prije nekoliko dana, kada je također govorio na prosvjedu.

"Moja poruka je vrlo kratka, ovdje sam da obranim znanstvenu istinu. Cijeli život se bavim mRNA molekulama. Ja dobro znam da se one ugrađuju u genom i da su cjepiva na bazi mRNA vrlo opasna genska terapija i mogu izazivati tumorske bolesti i mijenjati genom naše djece", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tih su se njegovih izjava nakon upita portala Index ogradili i iz Instituta Ruđer Bošković, a naišla je i na kritike velikog dijela znanstvene zajednice.

Njegove izjave kritizirao je i riječki imunolog Zlatko Trobonjača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao da bi povjerovati, da se stanična mRNA može prepisati u DNA, značilo napustiti temeljnu dogmu molekularne biologije i sve ono što smo proteklih 50 godina učili i znali.

"Promet između citoplazme i jezgre strogo je reguliran u smislu da mRNA molekule izlaze iz jezgre, ali ne i obrnuto. Bez ulaska u jezgru nemoguće je djelovati na genetsku šifru. Ne znam zašto se takve netočne informacije dijele i koji je krajnji smisao, no sigurno ne koriste našim ljudima jer ih dovode u dvojbe oko cijepljenja i dodatno izlažu potencijalno vrlo opasnoj bolesti", rekao je Trobonjača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Domazet Lošo inače je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Sin je umirovljenog admirala Davora Domazet-Loše.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo