U SVE UPLELI I MILANOVIĆA / Tko je sad na kraju ruski igrač? Oporba i HDZ optužuju jedni druge: 'Oni su pokvareni i priglupi'

Nakon optužbi o akcijama orkestriranima iz istočnih centara moći, na HDZ-ovom Facebook profilu objavljen je montirani video u kojem koriste izjave oporbe kako bi dokazali svoje tvrdnje

15.10.2022.
20:14
VOYO logo

HDZ na Facebooku ekskluzivno otkriva ruske igrače u Hrvatskoj.

U svom videu prozivaju oporbu i lijevo i desno, ali i predsjednika Republike. Na te optužbe i ljevica i desnica odgovaraju - riječ je o manipulaciji i izjavama izvučenima iz konteksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam da ne znam za ostatak oporbe, ali da sam ja djelomično pod Ruskim utjecajem, točnije pod utjecajem Gogolja, Dostojevskog, Čehova i Harmsa. A onda HDZ izreže ovaj dio s ruskim piscima", tvrdi Nino Raspudić, saborski zastupnik.

Image
odgovorili na prozivke /

Iz HDZ-a objavili video: ‘Ovo su ruski igrači u Hrvatskoj‘

Image
odgovorili na prozivke /

Iz HDZ-a objavili video: ‘Ovo su ruski igrači u Hrvatskoj‘

"Prava gebelsovština u najboljem izdanju. Malo rekneš tu, dodaš tamo, spojiš neku izjavu nekog tko je podržao Putina s mojom mirovnom izjavom gdje ja kažem da ne treba odmah okretati oružje prema Rusiji", kaže Katarina Peović, saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Goebbels je bio jako zao i inteligentan, a oni su pokvareni i priglupi", poručuje Raspudić.

I dok Raspudić i Peović demantiraju da su ruski ljudi, jedan optuženi priznaje. Naravno, ironično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam u sukobu interesa, ja sam ruski čovjek", rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Optužbe o ruskim ljudima krenule su nakon Plenkovićeve izjave o orkestriranim akcijama oporbe za koje će ispitati jesu li pod unutarnjim ili vanjskim utjecajem, koju su HDZ-ovci pojačali pričom o centrima moći s istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni ne treba SOA da pratim tko što govori."

"Takve gadarije nismo slušali nikad u Hrvatskoj. Tuđman je imao svojih ekshibicija, ali je pazio što govori", govorio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iz Vlade nastavljaju s optužbama. Oporba, gle čuda, želi srušiti vlast.

"Ono što oni rade, to je sigurno, da je cilj rušiti, destabilizirati hrvatsku Vladu, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Rušiti zapravo ovu Vladu", poručuje ministar vanjskih i europskih poslova, Gordan Grlić Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A mogli su i svoje uključiti u video o ruskim ljudima, odgovara oporba.

"Prokopali smo neke stvari i vidjeli smo vrlo sumnjive odnose HDZ-a sa sumnjivim ruskim kapitalom, počevši od pozajmica za izbore, pa do njihovog ministra Paladine koji u ovakvoj energetskoj globalnoj situaciji stavljaju čovjeka koji cijeli život nije radio ni s kim osim sa sumnjivim ruskim kapitalom", tvrdi Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojeg ministra vanjskih poslova GGR-a koji je nježno recitirao Sergeja Lavrova, ministra vanjskih poslova Rusije pa nisu to stavili u taj filmić", objašnjava Peović.

Povod za ovakav montirani video prozvani vide u HDZ-ovom pokušaju skretanja teme s INA-e i novog Zakona o radu, zbog čega je, kažu, premijer nervozan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo